Οι μονάδες Πυροβολικού της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας του Ρωσικού Στρατού χρησιμοποίησαν τα μη επανδρωμένα αερόχηματα (UAV) Takhion σε μια άσκηση στο Νταγκεστάν στη νότια Ρωσία, ανέφερε το γραφείο τύπου της περιφέρειας. Το Takhion είναι ένα ρωσικής κατασκευής mini-UAV που αναπτύχθηκε για την εκτέλεση αναγνωριστικών αποστολών προς υποστήριξη των χερσαίων δυνάμεων σε μέγιστη εμβέλειας 40 χιλιομέτρων.

Το Takhion μπορεί να εξοπλιστεί με κάμερα υπερύθρων λήψης βίντεο ή φωτογραφιών. Το UAV εχει βάρος απογείωσης περίπου 25 κιλών και μπορεί να πετάξει περίπου 6 ώρες.

Τα αεροχήματα Takhion κατασκευάζονται από την Ρωσική βιομηχανία Ιζμάς που έχει έδρα στα Ουράλια.

“Οι μονάδες πυροβολικού υποστηριζόμενες από τα μη επανδρωμένα αερόχηματα Takhion έχουν εκπαιδευτεί στην αναγνώριση, στο προπαρασκευαστικό πυρ και τον έλεγχο και διοίκηση σε ορεινές και δασωμένες περιοχές,” ανέφερε το γραφείο τύπου.
“Το προσωπικό χρησιμοποίησε αυτοκινούμενα οβιδοβόλα 2S1 Akatsiya των 122 χιλιοστών, όλμους Sani και συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων Grad-M,” πρόσθεσε το γραφείο τύπου.

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου, οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πεδίο ασκήσεων Dalny το οποίο είναι εξοπλισμένο με σύγχρονους εξομοιωτές για την προσομοίωση το περιβάλλοντος κοντά στην πραγματικότητα.

Οι ασκήσεις περιελάμβαναν 400 στρατιώτες και περισσότερα από 50 μέσα στρατιωτικών συστημάτων.

Βίντεο αρχείου με την χρήση του mini-UAV Takhion.

Φωτογραφίες αρχείου από ασκήσεις των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων με το mini-UAV Takhion.

Απόδοση/Μετάφραση από το TASS.ru για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: