Ο κορυφαίος κατασκευαστής εξοπλισμού ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσία, KRET, βρίσκεται στη διαδικασία εκσυχρονισμού του συστήματος καταγραφής και επεξεργασίας εικόνας Οκχοτνίκ (κυνηγός) το οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί στο πέμπτης γενιάς μαχητικό αεροσκάφος τεχνολογικής αιχμής γνωστό και ως το Σουκχοι PAK FA η T-50, δημοσίευσε η ρωσική εφημερίδα Ροσιγσκαγια Γκαζέτα.

Η αναβάθμιση θα αυξήσει την εμβέλεια πρόσκτησης στόχου του PAK FA υπό συνθήκες περιορισμένης ορατότητας κατά 50 με 100 τοις εκατό, πρόσθεσε το έντυπο.

Το Οκχοτνίκ “προσφέρει δυνατότητες ψηφιακά σταθεροποιημένης εικόνας, αυτόματου εντοπισμού και αυτόματης παρακολούθησης. Το σύστημα περιλαμβάνει αισθητήρες θερμικής και τηλεοπτικής εικόνας, ενδείξεις, τηλεχειριστήρια και μια συσκευή τηλέμετρου λέιζερ”, ανέφερε με λεπτομέρεια η εφημερίδα.

Η KRET, θυγατρική της κρατικής ρωσικής επιχείρησης Rostec, προσφέρει δωδεκάδες εκδόσεων του Οκχοτνίκ για τα μαχητικά αεροσκάφη Σουκχοι, επιθετικά ελικόπτερα, ναυτικά οπλικά συστήματα, αντιαρματικά οπλικά συστήματα και αντιαεροπορικές μονάδες.

Το Σουκχόι PAK FA που αναπτύσσεται στη Ρωσία, είναι ένα μονοθέσιο, δικινητήριο μαχητικό αεροσκάφος που σχεδιάστηκε από το Γραφείο Σχεδιασμού Σουκχοί και κατασκευάστηκε από τον Όμιλο Παραγωγής Αεροσκαφών Κομσομολσκ-ον-Αμουρ (KnAAPO).

Είναι το πρώτο επιχειρησιακό αεροσκάφος στην υπηρεσία της Ρωσίας που χρησιμοποιεί “αόρατη” τεχνολογία.

Συνολικά έξι πρωτότυπα έχουν κατασκευαστεί ως στιγμής. Αυτη τη στιγμή το τεχνολογικής αιχμής αεροσκάφος εκτελει δοκιμές. Αναμενεται να εισέλθει σε υπηρεσία με την Ρωσίκη Πολεμική Αεροπορία και Ναυτικό στα μέσα του 2018.

Το μαχητικό αεροσκάφος προορίζεται να αντικαταστήσει τα παλιά Μικόγιαν MiG-29 και Σουκχοί Su-27 της Ρωσίας.

“Το PAK FA φαίνεται να μοιάζει στην απόδοση έντονα στο F-22 Raptor με οριακά μικρότερες δικτυακές και “αόρατες” δυνατότητες, άλλα με μεγαλύτερους χώρους για μελλοντική χρήση”, έγραψε ο αμυντικός αναλυτής Ρομπερτ Φαρλει στο National Interest.

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το Sputniknews.Com για την Προέλαση.

 

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: