Με εκτιμώμενο βεληνεκές πλεύσης 5500 χιλιομέτρων και την ικανότητα εναερίου ανεφοδιασμού, το νέο πέμπτης γενιάς αεριωθούμενο αεροπορικής υπεροχής θα μπορεί να εκτελεί αδιάκοπες περιπολίες στα απέραντα σύνορά της Ρωσία, ή να εκτελεί διηπειρωτικές πτήσεις με ευκολία.

Το Ζβέζντα, ο επίσημος τηλεοπτικός σταθμός της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, αποδέσμευσε ακόμα ενα βίντεο στην μοναδική σειρά οπτικοακουστικού υλικού για το Su-57. Στο τελευταίο απόσπασμα, το μαχητικό εμφανίζεται να μιμείται τη θέση ανεφοδιασμού καυσίμου εν πτήσει πίσω από ένα μεταφορικό αεροσκάφος An-12. Αργότερα, το βίντεο δείχνει τα πρώτα τηλεοπτικά πλάνα του Su-57 να εκτελεί πραγματικό εναέριο ανεφοδιασμό πίσω από ενα κηροζινοφόρο Il-78.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενης γενιάς μαχητικά Sukhoi, ο επεκτεινόμενος σωλήνας καυσίμου του Su-57 ειναι εγκατεστημένος αρκετά εκατοστά πιο μακριά στην μια πλευρά του αεροσκάφους. Ο αρχιδοκιμαστής της Sukhoi, Σεργκέι Μπογντάν, δήλωσε στο Ζβέζντα ότι οι πιλότοι πρέπει να συνηθίσουν το νέο σύστημα.

Ο Ρωσικός Στρατός περιμένει να παραλάβει το επόμενο έτος την πρώτη -μαζικής παραγωγής- δωδεκάδα Su-57, με τις περαιτέρω παραγγελίες να αναμένονται μετά από την πρώτη παραλαβή. Το νέο πέμπτης γενιάς μαχητικό αεροπορικής υπεροχής πραγματοποίησε εξονυχιστικές δοκιμές, συμπεριλαμβανομένης της πολεμικής αξιολόγησης στην Συρία ενάντιων τρομοκρατικών στόχων, και ειναι γεμάτο με τα πιο σύγχρονα ρωσικά ηλεκτρονικά βοηθήματα πτήσης, ηλεκτρονικά και οπλικά συστήματα.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Sputniknews.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: