Σύμφωνα με οπτικοακουστικό υλικό που μεταδόθηκε από την εθνική τηλεόραση του Ομάν, οι χερσαίες δυνάμεις του Ομαν παρέλαβαν τα πρώτα τεθωρακισμένα οχήματα 8X8 PARS III που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από την τουρκική εταιρεια FNSS. Το τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα PARS III παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη διεθνή αμυντική έκθεση IDEF η οποία πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2017 στην Κωνσταντινούπολη, στην Τουρκία.

Στο πλαίσιο σύμβασης του υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2015, η τουρκική εταιρεία FNSS προγραμματίζει να παραδώσει 172 θωρακισμένα οχήματα 6X6 και 8X8 PARS III σε 13 εκδόσεις μέχρι το 2020.

Οι διαφορετικές εκδόσεις του τροχοφόρου τεθωρακισμένου που θα παραδοθούν στις χερσαίες δυνάμεις του Ομάν θα περιλαμβάνουν όχημα εξοπλισμένο με ατομικό πύργο οπλισμένο με πυροβόλα των 25 και 30 χιλιοστών, το ΤΟΜΠ (τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού) με ένα τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού με ένα βαρύ πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών, το όχημα σταθμού διοικήσεως, φορέα όλμου 120 χιλ., τεθωρακισμένο ασθενοφόρο, τεθωρακισμένο αναγνωριστικό, τεθωρακισμένο όχημα περισυλλογής, τεθωρακισμένο όχημα ΧΒΡΠ και τεθωρακισμένο όχημα διαβιβάσεων.

Το 8X8 PARS III ειναι η νέα γενιά του τροχοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος μάχης (WACV) που έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί απο την FNSS Savunma Sistemleri A.S. To 8Χ8 PARS III εχει αναπτυχθεί με ιδιαίτερη έμφαση στην κινητικότητα, την προστασία, το ωφέλιμο φορτίο και την δυνητική ανάπτυξη. Το όχημα διαθέτει την τελευταία σχεδίαση και τεχνολογίες με εστίαση στην απόδοση και την αντοχή στις απαιτήσεις των σύγχρονων στρατιωτικών επιχειρήσεων. Τα οχήματα ειναι διαθέσιμα σε διαμορφώσεις των 4Χ4, 6Χ6 και 8Χ8.

Το βάρος μάχης του 8X8 PARS IIΙ ειναι 30000 κιλά και κινείται από έναν πετρελαιοκινητήρα. Μπορεί να μεταφέρει συνολικά 12 στρατιώτες συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, αρχηγού, πυροβολητή και εννιά στρατιωτών του πεζικού.

Το βάρος μάχης του 6X6 PARS III ειναι 25000 κιλά και προωθείται από έναν πετρελαιοκινητήρα. Το συγκρότημα ισχύος αποτελειται από έναν υδρόψυκτο πετρελαιοκινητήρα με πλήρως αυτόματη μετάδοση η οποία αποδίδει ανωτάτη ταχύτητα επί δρόμου μέχρι 100 χλμ/ώρα. Το 6Χ6 PARS III μπορεί να κινηθεί με 60% μετωπική κλίση και 30% πλευρική κλίση, να διέλθει κάθετα εμπόδια ύψους 70 εκατοστών και τάφρο 1,75 μέτρων.

Απόδοση/Μετάφραση από το ArmyRecognition.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: