Ρωσικό αεροσκάφος AWACS A-50U. (Beriev)

Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία έχει προσχωρήσει σε υπηρεσία το τρίτο εκσυγχρονισμένο αεροσκάφος A-50U έγκαιρης προειδοποίησης (AWACS) δημοσιοποίησε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ITAR-TASS επικαλούμενο ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου της ΠΑ Σμηνάρχου Ιγκορ Κλιμώφ.

Το A-50U παραδόθηκε στον πελάτη στο αεροδρόμιο της αεροναυπηγικής εταιρείας Beriev. Η Beriev είναι θυγατρική της United Aircraft Corporation (UAC. Το αεροσκάφος έχει δεχθεί επιθεώρηση από το πλήρωμα και σύντομα πρόκειται να πετάξει από το Ταγκανρόγκ στην έδρα του είπε ο Κλιμώφ.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας πρόσθεσε επίσης πως εκτός ένα κωδικό αριθμό το αεροσκάφος διαθέτει και όνομα – Σεργκεί Ατιάντ (το αεροσκάφος πήρε το όνομα του σχεδιαστή αεροσκαφών, ο οποίος ήταν επικεφαλής της εξέλιξης του A-50).

Το A-50U πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την αναγνώριση εναερίων και χερσαίων στόχων, μεταβίβαση δεδομένων σκόπευσης στα μαχητικά αεροσκάφη, αναμετάδοση σημάτων ραντάρ (αναγνώρισης εναέριων στόχων, συμπεριλαμβανομένων ελικοπτέρων, πυραύλων πλεύσης (κρουζ) υπερηχητικών αεροσκάφων) στους επίγειους σταθμούς ελέγχου. Το πιο σημαντικό συγκρότημα του A-50U είναι το προηγμένο και πανίσχυρο σύστημα ραντάρ που διαθέτει. Το A-50U είναι ένα από τα καλύτερα αεροσκάφη AWACS στο κόσμο όσον άφορα τα συστήματα ηλεκτρονικού εξοπλισμού και παροχής ισχύος.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: