Η Κίνα απέστειλε τους πρώτους 120 ειρηνοφύλακες από το 700 ατόμων Τάγμα Πεζικού ειρηνευτικών στρατευμάτων στην Τζουμπα, πρωτεύουσα του Νοτίου Σουδάν την 4η Δεκεμβρίου. Τα υπόλοιπα στοιχεία του Τάγματος Πεζικού, το οποίο έχει ανατεθεί σε 12μηνη αποστολή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), θα αποσταλούν σε πέντε ξεχωριστές ομάδες.

Οι στρατιώτες της ειρηνευτικής αποστολής έχουν παρακολουθήσει μαθήματα ειρηνευτικών αποστολών διάρκειας τριών μηνών και θα ασχοληθούν με την προστασία των αμάχων, την υποστήριξη των προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ και τις περιπολίες και συνοδείες.

Το Τάγμα Πεζικού είναι η τρίτη Κινεζική ομάδα που θα αποσταλεί στο Νότιο Σουδάν, δεδομένου οτι η χώρα ανέπτυξε το πρώτο Τάγμα Πεζικού διατήρησης ειρήνης στο Νότιο Σουδάν το 2015.

Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, δύο Κινέζοι ειρηνοφύλακες σκοτώθηκαν και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ειρηνευτικής αποστολής στην Τζουμπα.

Η Κίνα, σήμερα, έχει πάνω από 2600 στρατιώτες διατήρησης ειρήνης που συμμετέχουν σε 10 ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ, καθιστώντας την Κίνα το πιο ενεργό μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών όσον αφορά την παροχή ειρηνευτικών στρατευμάτων.

Απόδοση/Μετάφραση από το bernama.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: