Επιχειρησιακή Εκπαίδευση ΑΣΔΕΝ. (ΓΕΣ)

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης Σχηματισμών της ΑΣΔΕΝ, πραγματοποιήθηκαν στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2015 επιχειρησιακές δραστηριότητες στους Σχηματισμούς της.

Η εκπαίδευση περιέλαβε αντικείμενα ευρέως φάσματος επιχειρήσεων, όπως τη διεξαγωγή σταθερής άμυνας επί των ακτών των νήσων, εξάλειψη προγεφυρωμάτων και αεροπρογεφυρωμάτων και ενίσχυση βραχονησίδων.Επιχειρησιακή Εκπαίδευση ΑΣΔΕΝΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΑΣΔΕΝΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΑΣΔΕΝΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΑΣΔΕΝΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΑΣΔΕΝΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΑΣΔΕΝΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΑΣΔΕΝΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΑΣΔΕΝΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΑΣΔΕΝΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΑΣΔΕΝΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΑΣΔΕΝΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΑΣΔΕΝΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΑΣΔΕΝΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΑΣΔΕΝΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΑΣΔΕΝΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΑΣΔΕΝΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΑΣΔΕΝΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΑΣΔΕΝΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΑΣΔΕΝΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΑΣΔΕΝΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΑΣΔΕΝΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΑΣΔΕΝΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΑΣΔΕΝΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση ΑΣΔΕΝ

16 Σχόλια

   • ΑΧΕΡΩΝ

    Δέν εἶναι κακό,ἀλλά διόπτρες προαιρετικές,(που δέν ἀποτελοῦν δηλαδή ἀπό σχεδιάσεως μόνιμο παρελκόμενο του ὅπλου,π.χ ELCAN/C7), προσαρμοσμένες σε αὐτόματα ὅπλα μπορεί να χάσουν τον μηδενισμό τους ἀπο τους κραδασμούς,χωρίς να γίνει ἀμέσως ἀντιληπτό.

   • Jerry

    Νέο δόγμα ακροβολιστή στον ΕΣ!!!

    Απορώ που κανείς δεν σχολίασε τον Rambo στην προπροηγούμενη φωτό. Έχει και πιστόλι μαζί με 10γεμιστήρες, διπλές διόπτρες, χειρολαβή με ράγες picatiny?

   • ΑΧΕΡΩΝ

    Το πιστόλι εἶναι προφανῶς για φωτοβολίδες,ἄν κρίνω ἀπό την λαβή,και οἱ γεμιστήρες δέν εἶναι γεμιστήρες,ἀλλά μᾶλλον συσκευασίες φωτοβολίδων.
    Και βέβαια,δέν μπορεί να ἀξιοποιηθοῦν στο πιστόλι που φέρει ὁ σκοπευτής,ἄν παρατηρήσεις την λαβή του.
    Ἑμένα πάντως ,με ἰντριγκάρει ὁ περίεργος συνδυασμός,που δέν μπορεί να εἶναι διπλές διόπτρες,ἀλλά διόπτρα και προσάρτημα.
    Πατέντα λόγω κρίσεως,ἴσως;
    Καμμία ἰδέα κανείς;

   • ΑΧΕΡΩΝ

    «Και βέβαια,δέν μπορεί να ἀξιοποιηθοῦν (σαν γεμιστήρες,δηλαδή) στο πιστόλι που φέρει ὁ σκοπευτής,ἄν παρατηρήσεις την λαβή του.»

   • Θοδωρής Π.

    ο μονος σχολιασμος για τον “rambo” θα πρεπει να ειναι ενα Μπραβο γιατι απο το υστερημα του φροντιζει να εχει τον εξοπλισμο που θα επρεπε αλλοι “υπευθυνοι” να ειχαν ηδη φροντισει

   • Ευστάθιος Παλαιολόγος

    H “διπλή” διόπτρα που λέτε είναι εμπρός μια Aimpoint Comp M2(ελπίζω αυθεντική) και πίσω μια PVS-14(ατομική “διόπτρα” νυχτερινής παρατήρησης-πιο συχνά φερόμενη επί της κεφαλής).
    Εκμεταλλευόμενος της ρυθμίσεις της Aimpoint για χρήση με τέτοιες συσκευές ο σκοπευτής βλέπει μέσω της PVS την κουκίδα της Aimpoint σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού

   • tsimuha2

    Για τις γεμιστήρες εχω την εντύπωση οτι ειναι κανονικές γεμιστήρες για το G3.Απλα ασφαλίζουν με ταινία βελκρο και έτσι φαίνονται σαν να ειναι διπλές (αριστερά και δεξιά του βελκρο).

   • ΑΧΕΡΩΝ

    Τσιμ,εἶναι δύο φωτό,και στην πρώτη φαίνεται καθαρά ὅτι δέν εἶναι γεμιστήρες G-3,θα μποροῦσε πάντως να εἶναι και μπαταρίες για το σκοπευτικό βοήθημα.

 1. tsimuha2

  To οπλο του γεμιστη (του ΜG3) σημαδευει απευθειας τον χειριστη,μηπως θα επρεπε να το ειχε προς την αλλη κατευθυνση.

  Απάντηση
 2. EVRIPIDES

  Θα περιγράψω μια πραγματικότητα. Όποιος θέλει συμφωνεί ή διαφωνεί. Μετά την πρώτη 5ετία συμμετοχής στις ΕΥΕ (με αρχή το 1996) και ιδιαίτερα μετά τη συμμετοχή μας στις ΕΥΕ στο Κοσσυφοπέδιο και στο Αφγανιστάν, πολλοί Αξιωματικοί και ιδιαίτερα Υπαξιωματικοί (στην αρχή σχεδόν αποκλειστικά των ΚΔ, αλλά μετά όλων των όπλων αλλά και των σωμάτων) ξεκίνησαν να έχουν το δικό τους εξοπλισμό. Τα τελευταία χρόνια, η ιεραρχία ολων των επιπέδων ξεκόλλησε από την νοοτροπία της επιχειρησιακής χρήσης ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ εξοπλισμού (ευτυχώς). Όταν κάποιος είναι επαγγελματίας (profesional) ΔΕΝ είναι κακό να χρησιμοποιεί το δικό του εξοπλισμό σε όποιο ΌΠΛΟ ή ΣΩΜΑ και εαν υπηρετεί. ΕΚΕΊ είναι η μαγκία, ΕΚΕΙ είναι και το μεράκι. Τελειώνοντας, να συνεισφέρω στη συζήτηση, λεγοντας οτι όμοιες φυσιγγιοθήκες με αυτές της φωτογραφίας, πωλούνταν στη ΚΑΜΠΟΎΛ με το “κιλό” και σε προνομιακές τιμές (ειδικά στο μαγαζάκι του ZAHID) και πολλές φορές χειροποίητες.

  Απάντηση
  • manolis

   Πολυτιμες πληροφοριες απο το φιλο Ευριπιδη. Οσον αφορα στα “καλουδια” σκοπευσης κλπ. , φιλος στελεχος ειδικων δυναμεων που πηγε στις ΗΠΑ για μετεκπαιδευση μου μεταφερε τα εξης: αγορασε απο το καταστημα εντος του αμερικανικου σκοπευτικα. Οταν ηρθε Ελλαδα, τα δηλωσε στο τελωνειο ως οφειλε, αλλα ο τελωνης ειχε αλλη αποψη και δεν του τα εκανε εισαγωγη λογω ενος νομου απο την εποχη του …Μεταξα. Για να μην εχει περισσοτερα μπλεξιματα, συναινεσε στην επιτοπου καταστροφη τους…
   Παντως η εμπειρια απο πραγματικη μαχη στελεχων που συμμετειχαν σε αποστολες στο εξωτερικο -και που μπορουν να μεταλαμπαδευσουν στον ΕΣ- ειναι το ζητουμενο .

   Απάντηση
   • EVRIPIDES

    Δυστυχώς ή ευτχώς, η εμπειρία από πραγματική μάχη ΔΕΝ υπάρχει. Οι τελευταιοι που πολέμησαν ήταν οι μαχητές στη Κύπρο. Από εκεί και πέρα, μόνο περιστατικά και μικρές εμπλοκές. Για παράδειγμα, επεισόδιο στις Φέρες Έβρου το 1986, επεισόδιο στον Αγιο Ούρο (Κοσσυφοπέδιο) τον Μαρ 2004, επεισόδιο με τη προσβολή φάλαγγας στη Καμπούλ το 2005. Αυτά όμως είναι μεμονωμένα. Οπότε, η απόκτηση ατομικών υλικών (πέρα από τα υπηρεσιακά) είναι ευπρόσδεκτη γιατί στην δεδομένη στιγμή, μπορεί να σώσουν ζωές.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: