Οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις παρέλαβαν την πρώτη παρτίδα των “περιφερόμενων” (loitering) πυρομαχικών, όπως ενημερώθηκε το Jane’s κατά την έκθεση άμυνας και αεροδιαστημικής “Gulf Defence & Aerospace” στην πόλη του Κουβέιτ.

Οι δύο τύποι των “περιφερόμενων” πυρομαχικών, και τα δύο έχουν αναπτυχθεί απο την τουρκική STM, παραδόθηκαν πριν από δύο μήνες για τους σκοπούς της εκπαίδευσης. Θα συνοδευτούν από μια μεγαλύτερη παρτίδα για ανάπτυξη στις αρχές του 2018.

Το πρωτο από τους δύο τύπους των “περιφερόμενων” πυρομαχικών ειναι το Alpagu, ειναι ένα σύστημα σχεδίου σταθερής πτέρυγας εκτοξευόμενο από σωλήνα με τη χρήση πεπιεσμένου αέρα παρόμοιο σε εμφάνιση με το AeroVironment Switchblade. Το δεύτερο ειναι το Kargu, ένα σύστημα σχεδίού τετρακόπτερου. Και τα δύο χρησιμοποιούν γέμισμα διασποράς υψηλής εκρηκτικότητας, όμως οι εκπρόσωποι της STM δήλωσαν στο Jane’s οτι η ανατροφοδότηση από τους χρήστες έχει υπαγορεύσει την ανάπτυξη μιας θερμοβαρικής κεφαλής.

Επιπλέον, τα δυο ιπτάμενα πυρομαχικά μοιράζονται ένα κοινό σύστημα στόχευσης βάσει εικόνας σχεδιασμένο να χρησιμοποιεί την μηχανική μάθηση για την βελτιστοποίηση των ικανοτήτων κατηγοριοποιήσης του στόχου, εντοπισμού, και προσβολής χωρίς την απαίτηση σύνδεσης GPS. Και τα δύο έχουν εμβέλεια 5 χιλιομέτρων και αυτονομία περίπου 10 λεπτών και χρόνο ανάπτυξης 45 δευτερολέπτων.

James Bingham

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.Com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: