ΚΥΠ

Ενθυμήματα και τεκμήρια πληροφοριών της ΚΥΠ

Για πρώτη φορά, η τραγωδία της Κύπρου μέσα από την περιγραφή ενός αξιωματικού της ΚΥΠ και τις Πληροφορίες Μάχης. Το πραξικόπημα, οι προετοιμασίες της Τουρκίας, οι διεργασίες στην Αθήνα, οι επιχειρήσεις, η ανακωχή και ο δεύτερος γύρος επιχειρήσεων.

Μετά την τουρκική εισβολή, η συλλογή πληροφοριών για τα στρατεύματα κατοχής, για τα τουρκικά σχέδια επιθέσεως στην Ελλάδα, η προσπάθεια αναδιοργάνωσης του Ελληνικού Στρατού και οι πληροφορίες για Τουρκία από την θέση του Ακολούθου Άμυνας στην Άγκυρα. Περιέχει α/μ φωτογραφίες και έγχρωμους χάρτες και σχεδιαγράμματα γύρω από την εισβολή.

Τίτλος: Ενθυμήματα και τεκμήρια πληροφοριών της ΚΥΠ
Συγγραφέας: Τσουμής Γεώργιος, Αντιστράτηγος ε.α
ISBN: 978-960-8835
Εκδόσεις: ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: