Κράνη

Σε αναζήτηση νέων κρανών με μεγαλύτερη προστασία, είναι ο στρατός των ΗΠΑ (Φωτογραφία: popsci)

Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) έχει παραλάβει προηγμένα βαλλιστικά υλικά, τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιήσουν για την παραγωγή προστατευτικών στρατιωτικών κρανών νέας γενιάς.

Σύμφωνα με  ανακοίνωση τύπου της εταιρείας Honeywell της 15ης Μαΐου, τα 218 κράνη που παραδόθηκαν στην υπηρεσία «Program Executive Office (PEO) Soldier»  περιλαμβάνουν προηγμένο φάσμα προστασίας και προστατευτικά βαλλιστικά υλικά.

Τα νέα κράνη χάρις στα βελτιωμένα υλικά που διαθέτουν έχουν προηγμένη αντιβαλλιστική προστασία, και πρόκειται να αξιολογηθούν από την υπηρεσία «PEO Soldier» του στρατού των ΗΠΑ που ασχολείται με την αξιολόγηση του εξοπλισμού των στρατιωτών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα κράνη είναι κατά 16% με 24% ελαφρύτερα σε σύγκριση με τα υπάρχων κράνη, επίσης παρέχουν βελτιωμένα βαλλιστικά χαρακτηριστικά εναντίον πυροβολισμών από φορητά όπλα, και θραύσματα από εκρήξεις αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Τα υλικά έχουν χρησιμοποιηθεί για την εξέλιξη ενός μεγάλου εύρους στρατιωτικού εξοπλισμού, όπως αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη και θωρακισμένα οχήματα.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: