Υποβρύχιο του Ιράν κατά την διάρκεια άσκησης στα Στενά του Ορμούζ. (Φωτογραφία: rt)

Ανώτερος Ιρανός αξιωματικός του ναυτικού τόνισε τις υψηλές δυνατότητες του Ιράν στο σχεδιασμό και την κατασκευή υποβρυχίων διαφόρων τύπων, και ανακοίνωσε την πρόθεση της χώρας να κατασκευάσει πυρηνοκίνητα υποβρύχια.

Μιλώντας την τρίτη 12 Ιουνίου στο Ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο FNA, ο Πλωτάρχης τεχνικών υποθέσεων του ιρανικού πολεμικού ναυτικού Abbas Zamini, ανακοίνωσε το σχέδιο του πολεμικού ναυτικού για την κατασκευή πυρηνοκίνητων υποβρυχίων.

Επισήμανε την εκπληκτική πρόοδο του Ιράν στην ανάπτυξη και απόκτηση της πυρηνικής τεχνολογίας για την παραγωγή ενέργειας, της γεωργίας και ιατρικούς σκοπούς, και ανέφερε οτι τέτοιου είδους εξελίξεις δίνουν την δυνατότητα στο Ιράν να μελετήσει την κατασκευή πυρηνοκίνητων υποβρυχίων.

Τόνισε, επίσης ότι η χρήση πυρηνικής ενέργειας για καύσιμο υποβρύχιων είναι μεταξύ των μη στρατιωτικών χρήσεων της πυρηνικής τεχνολογίας, έτσι, το Ιράν δικαιούται να προβεί σε μια τέτοια χρήση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: