Το Τουρκικό όχημα περιπόλου APV (Φωτογραφία: otokar)

To θωρακισμένο όχημα περιπολίας Otokar (APV) μπορεί να μεταφέρει τον οδηγό, τον αρχηγό και έξι πλήρως επανδρωμένους άνδρες κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Διαθέτει εργονομικά καθίσματα ασφαλείας για το προσωπικό, ζώνες ασφαλείας και κλιματισμό κάνοντας την οδήγηση άνετη για το πλήρωμα, οι δύο πλευρικές πόρτες μαζί με την πίσω πόρτα κάνουν εύκολη την γρήγορη έξοδο από το όχημα όταν χρειαστεί.

Το όχημα διαθέτει εργονομικό περιβάλλον για εύκολη χρήση από τον οδηγό χάρις στο μεγάλο οπτικό πεδίο που παρέχει.

Το όχημα διαθέτει μόνιμη τετρακίνηση, ανάρτηση που μπορεί να ανταποκριθεί στις δυσκολότερες εκτός δρόμου συνθήκες, κεντρικό διαφορικό που κλειδώνει, ανάρτηση τύπου υψηλής άρθρωσης και ελατήρια για να κάνει τις καλύτερες επιδόσεις στις εκτός δρόμου αποστολές. Διαθέτει αλεξίσφαιρα λάστιχα, μεγάλη επιτάχυνση και μικρό κύκλο στροφής χαρακτηριστικά που κάνουν το όχημα ιδανικό για αποστολές που περιλαμβάνουν επιχειρήσεις σε κατοικημένες περιοχές.

APV

Τουρκικό όχημα APV (Φωτογραφία: Otokar)

Το όχημα παρέχει προστασία από μικρά όπλα. Ενώ το σκάφος και το πάνω μέρος παρέχει προστασία 360°, στο πάτωμα διαθέτει συνθετικά υλικά για την προστασία του προσωπικού από θραύσματα από χειροβομβίδες και, βόμβες με καρφιά και νάρκες κατά προσωπικού.

Τα θωρακισμένα παράθυρα και όλα τα οπτικά πλαίσια διαθέτουν το ίδιο επίπεδο προστασίας με το σκάφος.

Διαθέτει 9 θύρες μικρών όπλων επιτρέποντας την εκτέλεση βολών μέσα από το όχημα. Διατίθεται με άνοιγμα στην οροφή με κυκλική ράγα πολυβόλου, ανοιχτό πύργο ή κλειστό πύργο, και κλειστό πύργο με τοποθετημένο ένα πολυβόλο από 7,62 mm έως 12,7 mm. Η βαλλιστική προστασία του πύργου είναι για το πολυβολητή.

Προδιαγραφές

Πλήρωμα: 2+6

Συνολικό μήκος: 4,150μ

Συνολικό πλάτος: 1,810μ

Ύψος με σταθμό όπλου: 2,75μ

Μέγιστη ταχύτητα: 125 χλμ/ώρα

Βάρος μάχης: 4100 κιλά

Μέγιστη μετωπική κλίση: 60%

Μέγιστη πλευρική κλίση: 30%

Κάθετο εμπόδιο: 0,60μ

Εδαφική ανοχή: 0,315μ

Κινητήρας: 4 κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος πετρελαιοκινητήρας με intercooler με 90 kW (122 ίππους) ισχύς στις 3500 ΣΑΛ.

Κιβώτιο ταχυτήτων: Μηχανικό κιβώτιο με 6 ταχύτητες προς τα εμπρός και 1 πίσω.

Ανάρτηση: Ελατήρια και αμορτισέρ και ράβδος Panhard και αντιστρεπτικές ράβδους

Φρένα: Σέρβο υποβοηθούμενα δισκόφρενα και στους τέσσερις τροχούς, το χειρόφρενο ενεργεί στη μετάδοση.

Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμου: 85 λίτρα με ικανότητα καταστολής έκρηξης

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: