Κεντρική πύλη του ΚΕΤΘ

Κεντρική πύλη του ΚΕΤΘ, το στρατόπεδο μετακινήθηκε από το Γουδί το 1975 και μεταστάθμευσε στην περιοχή του Δήμου Αυλώνα Αττικής με τη σημερινή του ονομασία. (Φωτογραφία: ΓΕΣ)

Ψάχνοντας για ακόμη μια φορά στο διαδίκτυο, ανακάλυψα στο You Tube ενα ημιώρο βίντεο που έχει ανεβάσει ο χρήστης MilitaryClubGR, με  την εκπομπή του κ. Ζήση Μιχαλόπουλου, που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό Extra 3 με το όνομα «Πόλεμος εν Ειρήνη» η οποία στην παρουσίαση της 19 Ιουνίου 2012 έχει ως θέμα το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ).

Εμβλήμα Τεθωρακισμένων. ΡΗΤΟ: "ΟΠΟΥ Η ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ" (Εκεί όπου καλεί η δόξα και το καθήκον).

Εμβλημα των Τεθωρακισμένων: Σπάθες χιαστί με πέταλο αλόγου, που συμβολίζουν το παλαιό ιππικό, που ελισσόταν έφιππο και πεζή, άρμα μάχης, που συμβολίζει το σύγχρονο Όπλο των Τεθωρακισμένων με την ισχύ πυρός και κρούσης, διάδοχος του ιππικού. (Εικόνα: ΓΕΣ)

Η προσεγμένη εκπομπή παρουσιάζει το ΚΕΤΘ και την εκπαίδευση των πληρωμάτων του ισχυρού όπλου των Τεθωρακισμένων, οι δημοσιογράφοι της εκπομπής συνομίλησαν με τον Διοικητή του ΚΕΤΘ Ταξίαρχο κ. Βασίλειο Δοκμετζόγλου, ο οποίος υποδέχτηκε την εκπομπή στο ΚΕΤΘ προκειμένου να ενημερωθεί το ευρύ κοινό για το σημαντικό έργο που επιτελεί αυτό το κομμάτι των Ενόπλων δυνάμεων.

Στο 14:09  έχει ενδιαφέρον η παρουσίαση από την εκπομπή, των προσομοιωτών οδήγησης  Μ-60 και βολής Leo-1 A5, προσωπικά μου άρεσε στο  15:56 όταν το πλήρωμα εκτελεί βολή και φαίνεται η φλόγα από το πυροβόλο στις οθόνες του οδηγού άρματος (ΟΔΜΑ).

Στο τέλος της εκπομπής υπάρχει μια ιστορική αναδρομή του ΚΕΤΘ.

Μου άρεσε η εκπομπή, και την είδα με μεγάλο ενδιαφέρον, από την πλευρά μου, μέσα από αυτή την δημοσίευση, θέλω να ευχηθώ στο Διοικητή του ΚΕΤΘ, Ταξίαρχο κ. Δοκμετζόγλου Βασίλειο καλή δύναμη στο έργο του και στο δημοσιογράφο κ. Ζήση Μιχαλόπουλο πάντα επιτυχίες.

Απολαύστε την εκπομπή:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=4dF2zuUGFnI]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: