Εφαρμογή σε smartphones για... πληροφοριοδότες

Ο κύριος στόχος της εφαρμογής είναι να ταυτοποιηθούν περίπου 3.000 «άγνωστοι» που καταζητούνται για τη συμμετοχή τους στις περυσινές εκτεταμένες βίαιες διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο στο Λονδίνο και εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα. (Φωτογραφία: anyotherstory)

Οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις ναι μεν εξοπλίζουν τη βρετανική αστυνομία με χρήσιμα εργαλεία, αλλά δημιουργούν και νέες πηγές κινδύνου, που απειλούν την ασφάλεια της χώρας, ειδικά εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η αστυνομική διεύθυνση του Λονδίνου δημιούργησε μια νέα εφαρμογή για smartphones και ταμπλέτες, που θα διανέμεται δωρεάν, και που ελπίζει να βοηθήσει στην καταπολέμηση της μικροεγκληματικότητας. Μέσω της εφαρμογής, οι χρήστες θα μπορούν να δουν χιλιάδες φωτογραφίες άγνωστων υπόπτων, κυρίως από κάμερες ασφαλείας, και θα βοηθούν με την ταυτοποίησή τους. Η «Μετ» στοχεύει στη δημιουργία μεγάλου δικτύου πληροφοριοδότησης.

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία εξηγεί πως «εάν κάποιος αναγνωρίσει τον δράστη, θα έχει την ευκαιρία να μας στείλει εμπιστευτικά το όνομα και τη διεύθυνση του υπόπτου». Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξο. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «η εφαρμογή είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για το κοινό να συμμετάσχει στο έργο της αστυνομίας. Χρειαζόμαστε τους κατοίκους της πρωτεύουσας, ελπίζω πάνω από τα δύο τρίτα όσων έχουν smartphones, να κατεβάσουν την εφαρμογή και να προσπαθήσουν να βλέπουν τις φωτογραφίες συχνά καθώς θα ανανεώνονται κάθε εβδομάδα». Επιπλέον, το λογισμικό της εφαρμογής θα χρησιμοποιεί και προγράμματα «αναγνώρισης προσώπου». Η εφαρμογή, τα αρχεία και οι λειτουργίες της έχουν δοθεί σε όλες τις αστυνομικές δυνάμεις της Βρετανίας και σύντομα θα ενωθεί με άλλα ιδιωτικά δίκτυα καταπολέμησης της εγκληματικότητας. Ο κύριος στόχος της εφαρμογής είναι να ταυτοποιηθούν περίπου 3.000 «άγνωστοι» που καταζητούνται για τη συμμετοχή τους στις περυσινές εκτεταμένες βίαιες διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο στο Λονδίνο και εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα. Ο αριθμός είναι εντυπωσιακός αν αναλογιστεί κανείς ότι λιγότεροι από 2.900 άνθρωποι έχουν ήδη βρεθεί κατηγορούμενοι στο δικαστήριο για τις ταραχές.

kathimerini.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: