Εκτοξευτής THAAD (Φωτογραφία: Wikipedia)

H Υπηρεσία Πυραυλικής Άμυνας (MDA) υπέγραψε σύμβαση αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων με την εταιρεία Locheed Martin (LM) για την κατασκευή εκτοξευτών του αντιπυραυλικού συστήματος Terminal High Altitude Area Defence – THAAD, συστήματος ελέγχου πυρός και εξοπλισμός επικοινωνιών για το Στρατό (US Army) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας LM, η σύμβαση περιλαμβάνει δώδεκα (12) εκτοξευτές  δύο συστήματα ελέγχου πυρός με μονάδες επικοινωνίας και συναφή εξοπλισμό υποστήριξης. Συγκεκριμένα, η σύμβαση θα παρέχει έξι εκτοξευτές για την 5η Πυροβολαρχία THAAD, και τρεις επιπλέον για την 1η και 2η Πυροβολαρχία. Με την παράδοση των συστημάτων στις Πυροβολαρχίες θ’αποκτήσουν από έξι εκτοξευτές η κάθε μία.

Η τελική συναρμολόγηση και αξιολόγηση του εξοπλισμού θα γίνει στις εγκαταστάσεις της LM και η τελική παράδοση των συστημάτων στην Πυροβολαρχία 5 είναι προγραμματισμένη να γίνει το 2015.

Από το 2005, το πρόγραμμα THAAD έχει ολοκληρώσει επιτυχώς 12 πτητικές δοκιμές με εννέα στις εννέα αναχαιτίσεις. Η πιο πρόσφατη αποστολή, ήταν η επιχειρησιακή δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στο πεδίο βολής πυραύλων, στο Kauai της Χαβάης από στρατιωτικούς χειριστές του THAAD της Ταξιαρχίας Αντιαεροπορικού Πυροβολικού Alpha-4 (Α-4), της Διοίκησης Αεροπορίας στρατού και Πυραυλικής Άμυνας. Κατά την διάρκεια αυτών των δοκιμών, δυο αναχαιτιστικά THAAD κατέστρεψαν αντιστοίχους στόχους.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin, το πυραυλικό σύστημα THAAD, είναι το μόνο που διαθέτει επιχειρησιακή ευελιξία, ώστε να εκτελέσει αναχαιτίσεις στην ένδο και έξω ατμόσφαιρα, και να παρέχει δυνατότητες ευέλιξίας στα μαχητικά αεροσκάφη.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε: Lockheed Martin

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: