Αεροσκάφος C-17 (Φωτογραφία: socyberty)

Επίθεση με ρουκέτες στην Αμερικάνικη Αεροπορική Βάση Bagram στο Αφγανιστάν προκάλεσαν ζημίες στο αεροσκάφος που χρησιμοποιούσε ο Α/ΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ, Martin Dempsey.

Σύμφωνα με το Ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Presstv, το οποίο επικαλείται μαρτυρίες αξιωματούχων, το πρωί της Τρίτης 21 Αυγούστου, δύο ρουκέτες χτύπησαν το αεροδρόμιο, θραύσματα από μία ρουκέτα χτύπησαν την πόρτα του αεροσκάφους C-17 του Dempsey.

Από την επίθεση, δύο μέλη του τεχνικού προσωπικού υπέστησαν ελαφρά τραύματα.

Μετά το συμβάν, ο εκπρόσωπος τύπου του Dempsey Συνταγματάρχης Dave Lapan, είπε στους δημοσιογράφους ότι η αποστολή χρησιμοποίησε άλλο αεροσκάφος για να αποχωρήσει από την αεροπορική βάση.

Το Presstv, λέει οτι η αεροπορική βάση, είναι το μεγαλύτερο προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, και βρίσκεται στην επαρχία Parwan.

Εκθέσεις δείχνουν ότι ο αριθμός των «εσωτερικών επιθέσεων» (insider attacks), στις οποίες άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν στρέφουν τα όπλα τους εναντίον στρατιωτών των ΗΠΑ, έχει αυξηθεί. Τουλάχιστον 40 στρατιώτες των ΗΠΑ έχουν σκοτωθεί σε τέτοιες επιθέσεις μέχρι στιγμής για φέτος.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: