Ψηφιακή εικόνα του Type 26 (Φωτογραφία: BAE Systems)

Το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένου Βασιλείου (MOD) παρουσίασε το τελευταίο σχέδιο του νέου πλοίου  με τεχνολογία νέας γενιάς του Βασιλικού Ναυτικού (RN).

Το πολλαπλών αποστολών πολεμικό πλοίο, το οποίο πρόκειται να εισέλθει σε υπηρεσία το 2020, θα χρησιμοποιηθεί από το RN για πολεμικές επιχειρήσεις, την καταπολέμηση της πειρατείας και την υποστήριξη ειρηνευτικών και ανθρωπιστικών αποστολών σε όλο το κόσμο.

Από το 2010, MOD και BAE System εργάζονται από κοινού για να καθορίσουν τις βασικές δυνατότητες και το σχεδιασμό του νέου πλοίου.

Αυτή η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί, τώρα το πρόγραμμα προχωρεί στο επόμενο μέρος της φάσης αξιολόγησης, στο οποίο θα εξεταστούν με λεπτομέρεια οι προδιαγραφές του πλοίου.

Με εκτόπισμα 5400 τόνους, το Παγκόσμιο Πολεμικό Πλοίο «Global Combat Ship-GCS) , το Type 26 θα είναι περίπου 148 μέτρα μήκος και ένα από τα πιο προηγμένα πλοία στο στόλο του RN.

Αναμένεται να διαθέτει: Κάθετους σωλήνες εκτόξευσης πυραύλων με δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων διαφόρων τύπων, ένα πυροβόλο μεσαίου διαμετρήματος, ένα υπόστεγο το οποίο θα φιλοξενήσει ενα ελικόπτερο Merlin ή Wildcat και ενα ευέλικτο χώρο για την μεταφορά μη επανδρωμένων εναέριων και επιφανείας οχημάτων, ή επιπλέον σκάφη.

Το Type 26 πρόκειται να κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου σε ναυπηγεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: