Το αεροσκάφος SR22 της Cirrus (Φωτογραφία: Wikipedia)

Η αεροναυπηγική εταιρεία Cirrus ανακοίνωσε την 23η Αυγούστου πως τα αεροσκάφη Cirrus SR20 και SR22 έχουν επιλεγεί από την Υπηρεσία Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Cassidian (CATS) σε ενα δημόσιο διαγωνισμό για την Πολεμική Αεροπορία (ALA) και Αεροπορία Ναυτικού (FN) της Γαλλίας.

Ένας στόλος δεκατριών (13) αεροσκαφών Cirrus SR20 θα συμμετέχουν στην εκπαίδευση πιλότων στην βάση της ΑΝΑ Salon de Provence. Ένας επιπλέον στόλος από εφτά (7) Cirrus SR22 θα αναλάβει την εκπαίδευση των σπουδαστών της Ναυτική σχολής Ecole Navale που βρίσκεται στο σταθμό της ναυτικής αεροπορίας Lanveoc Poulmic. Η CATS θα είναι υπεύθυνη για την συντήρηση και την κατάσταση αξιοπλοΐας όλων των στόλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας κάθε αεροσκάφος που θα παραλάβει η ΑΝΑ θα είναι εξοπλισμένο με το Σύστημα Αλεξιπτώτου (CAPS) της Cirrus, Ζώνες ασφαλείας με αερόσακο, ηλεκτρονικά αεροπορικά συστήματα Cirrus Perspective®, όλα τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας και χαρακτηριστικά, τα οποία είναι στο βασικό εξοπλισμό όλων των αεροσκαφών Cirrus.Το σύνολο του στόλου θα είναι εξοπλισμένο επίσης με συγκεκριμένες επιλογές όπως UHF και G-Meter.

Το πρώτο Cirrus SR20 παραδόθηκε στο Salon de Provence την 9η Αυγούστου και το πρώτο SR22 θα παραδοθεί το Σεπτέμβριο. Οι παραδώσεις θα συνεχιστούν μεχρι το τέλος του 2012.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε : Cirrus

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: