Μαχητικά αεροσκάφη F-16C της 482ης πτέρυγας μάχης της αεροπορικής βάσης Homestead στη Φλόριντα (Φωτογραφία: Wikipedia)

Η Πολεμική Αεροπορία (USAF) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) έχει μεταφέρει 22 αεροσκάφη F-16 από την αεροπορική βάση Homestead Air Reserve στη Φλόριντα στο Φορτ Γουορθ του Τέξας, καθώς προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας η οποία κατευθύνεται προς τις ακτές του Κόλπου του Μεξικού.

 

Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο militay.com το Πεντάγωνο είπε ότι  οχτώ (8) μεταφορικά αεροσκάφη C-130 έφυγαν προηγουμένως από την αεροπορική βάση Μακντιλ στη Φλόριντα, για το Πουερτο Ρίκο, επιστρέφουν πίσω στην έδρα τους καθώς η «Τροπική Καταιγίδα Ισαάκ» δεν απειλεί πλέον το Νησί. Τα αεροσκάφη C-130 που ανήκουν στην 156η πτέρυγα αερομεταφορών έμειναν μία μέρα στη Αεροπορική Βάση Μακντιλ.

Στο Ναυτικό Σταθμό στο κόλπο του Γκουανταναμο στη Κούβα, η διοίκηση έχει αυξήσει το επίπεδο ετοιμότητας της βάσης καθώς περιμένουν συνεχείς και καταστροφικούς ανέμους με ένταση μεγαλύτερη των πενήντα (50) κόμβων για 48 ώρες.Οι κάτοικοι της βάσης έχουν ενημερωθεί για να αποθηκεύσουν είδη πρώτης ανάγκης τριών ημερών συμπεριλαμβανομένων, κονσέρβες και νερό, καθώς και να έχουν τα αυτοκίνητα τους γεμάτα με βενζίνη και έτοιμα για να κινηθούν.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: