Το πρώτο τμήμα της ατράκτου του Typhoon Tranche 3: (Φωτογραφία: Eurofighter)

Σύμφωνα με την σύμβαση Tranche 3A που υπογράφτηκε το 2009, έχουν, συνολικά παραγγελθεί 112 μαχητικά αεροσκάφη από τέσσερα (4) ευρωπαϊκά κράτη-εταίρους, τα σαράντα (40) μαχητικά θα ενταχθούν σο στόλο αεροσκαφών της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) του Ηνωμένου Βασίλειου. Οι παραδόσεις των αεροσκαφών Tranche 3 αναμένονται να ξεκινήσουν το 2013.

Το μπροστινό τμήμα της ατράκτου Tranche 3 περιλαμβάνει περισσότερα από 350 τροποποιημένα τμήματα τα οποία έχουν σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και συναρμολογηθεί με σκοπό να ενσωματώσουν τις προηγμένες δυνατότητες βελτιώσεων.

Αυτές οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν πρόβλεψη για σύμμορφες δεξαμενές καυσίμου και σύστημα καυσίμου τα οποία θα δώσουν την δυνατότητα στο αεροσκάφος να πετάξει μακρύτερα και να παραμείνει περισσότερο στην αποστολή τους. επίσης, περιλαμβάνεται επιπλέον ηλεκτρική ενέργεια και ψύξη για την υποστήριξη του ραντάρ E-Scan το οποίο θα βελτιώσει την απόδοση του μαχητικού. Η επιπλέον υποστήριξη με ισχυρούς υπολογιστές και συστήματα δικτύου δεδομένων υψηλής ταχύτητας θα δώσουν στο αεροσκάφος τη δυνατότητα για περισσότερες δυνατότητες στο εγγυς μέλλον.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: