Ιρακινοί στρατιώτες της 9ης Μ/Κ Μεραρχίας, που βρίσκεται στο κεντρικό Ιράκ, επιδεικνύουν τις δυνατότητες των νεοαποκτηθέντων αρμάτων M1A1 Abrams. (Φωτογραφία: Defencetalk)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) στη Βαγδάτη, ο στρατός του Ιράκ παρέλαβε 9 άρματα μάχης M1A1 Abrams, τα τελευταία από την παραγγελία των 140 τα οποία έχουν παραλάβει τα τελευταία δύο χρόνια.

Τ’ άρματα, τα οποία εμφανιστήκαν σε μία άσκηση επιδείξεως σ’ενα στρατιωτικό συγκρότημα νοτιοανατολικά της Ιρακινής πρωτεύουσας, είναι τμήμα της προσπάθειας που καταβάλει η Βαγδάτη για να δημιουργήσει το στρατό της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την 27η Αυγούστου ο Ιρακινός στρατός παρέλαβε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Besmaya εννέα άρματα μάχης M1A1 Abrams.

Τα 140 άρματα συνολικά στοίχησαν 860 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, εκ των οποίων τα 804 εκ. δολ. πληρώθηκαν από το Ιράκ και τα υπόλοιπα από τις ΗΠΑ.

Η παραλαβή της πρώτης παρτίδας αρμάτων, τα οποία είχαν παραγγελθεί το Μάρτιο του 2009, έγινε από το Ιράκ τον Αύγουστο του 2010.

Η Βαγδάτη έχει κάνει αγορές στρατιωτικού υλικού από τις ΗΠΑ συνολικής αξίας 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων, των οποίων οι στρατιωτικές δυνάμεις αποχωρούν από το Ιράκ το Δεκέμβριο του 2012, αξιοσημείωτη είναι η απόκτηση 36 μαχητικών αεροσκαφών F-16.

2 Σχόλια

  1. Ανιχνευτής

    Τα τανκς που τους νίκησαν και τους σκότωσαν γίνονται τώρα τα αρματά τους. Με τι καρδιά τα αγοράζουν?

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: