Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ εκτελεί βολή με το σύστημα μάχης Aegis (businessinsider.com)

Η Ρωσία πρόκειται να κατασκευάσει το δικό της σύστημα μάχης Aegis με το οποίο θα εξοπλιστούν τα πλοία του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, την είδηση μετέδωσε τη Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 το Ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti (RN) επικαλούμενο δήλωση ενός ανώτερου  αξιωματούχου της αμυντικής βιομηχανίας.

Το Ρωσικό ναυτικό πυραυλικό σύστημα θα είναι παρόμοιο με το σύστημα Aegis που έχουν εξελίξει οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ) και χρησιμοποιείται από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ (US Navy) και τα Πολεμικά Ναυτικά πέντε χωρών,  Ιαπωνίας, Ισπανίας, Νορβηγίας, Νότιας Κορέας και Αυστραλίας.

Το Aegis έχει σχεδιαστεί να αναχαιτίζει βαλλιστικούς πυραύλους καθώς βρίσκονται στην φάση της εκτόξευσης και πριν εισέλθουν στην ατμόσφαιρά, είναι τμήμα της εθνικής αντιπυραυλική στρατηγικής των ΗΠΑ.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: