Ρωσικός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος R-36M2 Voyevoda

Η Ρωσία πρόκειται να κατασκευάσει ένα νέο βαρύ διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) μέχρι το 2018, την είδηση μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο “Voice of Russia” επικαλούμενο δήλωση του Διοικητή των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων Sergei Karakayev, o οποίος είπε πως “η κατασκευή των πυραύλων είναι σ’εξελιξή και πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2018”.

O νέος πύραυλος πρόκειται να αντικαταστήσει το πύραυλο R-36M2 Voyevoda (Νατοϊκό όνομα SS-18 Satan).

Μέχρι στιγμής, όλα τα προγράμματα των ICBM της Ρωσίας, τόσο οι ναυτικοί Bulava και οι χερσαίοι Topol-M, Yars, έχουν στερεά καύσιμα.

Ο Karakayev δήλωσε ότι ο νέος ICBM θα ζυγίζει περίπου 100 τόνους και καλύτερη αναλογία ωφέλιμου φορτίου-βάρους εκτόξευσης από ένα πύραυλο με στερεό καύσιμο. Τέτοιοι πύραυλοι μπορούν να εκτοξευτούν από σιλό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: