Οχημάτα Medium Tactical Vehicle Replacement (MTVR) των Αμερικάνων Πεζοναυτών (Φωτογραφία: globalsecurity)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας κατασκευής ειδικών οχημάτων Oshkosh Defense, το Σώμα Πεζοναυτών (USMC) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (HΠΑ) πρόκειται να παραλάβει περισσότερα από 260 εξάτροχα μεταφορικά οχήματα βάρους 7 τόνων με δυνατότητα παντός εδάφους,  Medium Tactical Vehicle Replacement – «MTVR».

To όχημα MTVR είναι ένα μεταφορικό όχημα μεσαίου βάρους το οποίο χρησιμοποιείται από τους USMC και την Κατασκευαστική Δύναμη Ναυτικού των ΗΠΑ (Navy Seabees), και έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς στο Ιράκ και το Αφγανιστάν σε μία σειρά από δύσκολες συνθήκες.

Το MTVR είναι διαθέσιμο σε πολλές παραλλαγές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί  για την μεταφορά στρατιωτικού υλικού και εξοπλισμού. Το όχημα χρησιμοποιεί, το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ανεξάρτητο σύστημα ανάρτησης Oshkosh-TAK-4 ®. Μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί περισσότερα από 11000 οχήματα MTVR στους USMC και τους Seabees.

H κατασκευή των οχημάτων θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2013 και πρόκειται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2013. Η τιμή της παραγγελίας κοστολογείται περισσότερο από 67 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε: Oshkosh 

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: