Ελικόπτερο AgustaWestland AW159 Wildcat Mk1 (Φωτογραφία: AgustaWestland)

Η Βρετανική Αεροπορία Στρατού έχει αρχίσει τις δοκιμές αξιολόγησης του νέο αποκτηθέν ελικοπτέρου της AgustaWestland AW159 Wildcat Mk1, προετοιμάζοντας το δρόμο για την είσοδο του σε υπηρεσία.

Την είδηση μεταδίδει ο δικτυακός τόπος Shephard, το δημοσίευμα λέει ότι δοκιμές, οι οποίες έγιναν μεταξύ 3 με 5 Σεπτεμβρίου στο Πεδίο Εκπαίδευσης Salisbury (SPTA), έδειξαν για πρώτη φορά το ελικόπτερο να πετά από μία ελεγχόμενη περιοχή και να ανεφοδιάζεται από ένα προκεχωρημένο σημείο ανεφοδιασμού καυσίμων και πυρομαχικών (FARP).

Την αξιολόγηση διενεργεί η στρατιωτική ομάδα Wildcat Fielding Team (WTF(A)), η οποία λειτουργεί το ελικόπτερο στους Αεροπορικούς Σταθμούς του Βασιλικού Ναυτικού (RNAS) στο Yeovilton, Somerset, και παράλληλα από τους εφέδρους του 6ου Συντάγματος της Αεροπορίας Στρατού οι οποίοι ολοκλήρωσαν το πρώτο ανεφοδιασμό ελικοπτέρου Wildcat με τους κινητήρες εν λειτουργία.Οι αποστολές επίσης αξιολόγησαν το σύστημα ασύρματης επικοινωνίας Bowman, και έδωσαν την δυνατότητα στα πληρώματα να εκτελέσουν περισσότερες δοκιμές του συστήματος κάμερας MX-15Di EO/IR που είναι τοποθετημένο στο μπροστινό τμήμα του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο o WFT(A) έχει παραλάβει ως στιγμής τέσσερα ελικόπτερα Wildcat από την AgustaWestland, τα οποία όλα θα έχουν έδρα το Yeovilton ως μέρος του προγράμματος αναδιάρθρωσης του Βρετανικού Στρατού «Army 2020.»

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: