Συνάντηση Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου και Υπουργού Άμυνας του Ισραήλ κ. Εχούντ Μπαράκ στο Ισραήλ. (Φωτογραφία: ΥΠΕΘΑ)

Σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας του κράτους του Ισραήλ, κ. Εχούντ Μπαράκ στο Υπουργείο Άμυνας, κατά την δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, συζήτησαν θέματα αρμοδιότητας των δύο Υπουργείων καθώς και ευρύτερα θέματα της περιοχής κοινού ενδιαφέροντος της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μετά την επίσημη υποδοχή και απόδοση τιμών από τη τιμητική Φρουρά του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Εχούντ Μπαράκ.

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ κ. Εχούντ Μπαράκ καλωσορίζοντας τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας δήλωσε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο υπό τη νέα του ιδιότητα. Είχαμε συναντηθεί για πρώτη φορά όταν ήταν Υπεύθυνος Εξωτερικών Υποθέσεων της ΝΔ και εγώ Υπουργός Εξωτερικών. Τώρα είμαστε και οι δύο Υπουργοί Εθνικής Άμυνας.

Αναμένουμε να εμβαθύνουμε και να ενισχύσουμε τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο Υπουργείων Άμυνας και μεταξύ των λαών μας.

Κύριε Υπουργέ, σας καλωσορίζω ειλικρινά εδώ στο Ισραήλ και σας εύχομαι μια εποικοδομητική επίσκεψη, ελπίζοντας να αποτελέσει την πρώτη μιας σειράς επισκέψεων που θα πραγματοποιηθούν τόσο εδώ όσο και στην Αθήνα. Καλωσορίσατε.

Ευχαριστώ πάρα πολύ».

Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό του κράτους του Ισραήλ και Υπουργό Άμυνας τον κ. Εχούντ Μπαράκ για την πολύ γόνιμη, πολύ ουσιαστική και πολύ χρήσιμη συνεργασία που είχαμε με τον ίδιο και με τους συνεργάτες του.

Οι συνομιλίες μας κάλυψαν τομείς της δικής μας αρμοδιότητος, θεμάτων δηλαδή Αμύνης καθώς και ευρύτερα θέματα της περιοχής, κοινού ενδιαφέροντος της Ελλάδος και του Ισραήλ και θέματα υδρογονανθράκων.

Αποτελεί πλέον γεγονός η προώθηση της Αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών. Καταρτίζουμε τις επιτροπές των ειδικών και των υπηρεσιακών αρμοδίων για να προχωρήσουμε σε συνεργασία και στο τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Πολύ σύντομα θα γίνει και η διακυβερνητική διάσκεψη, κυβέρνηση προς κυβέρνηση, με επικεφαλής τους δύο πρωθυπουργούς, όπου βεβαίως θα φανούν και τα αποτελέσματα της συνεργασίας και στο δικό μας τομέα αλλά και σε άλλους τομείς.

Φεύγω από το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ πολύ ικανοποιημένος.»

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: