Τεχνικός εργάζεται στο πιλοτήριο ενός μαχητικού αεροσκάφους Eurofighter Typhoon στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της BAE Systems κοντά στο Preston στην βόρεια Αγγλία (Φωτογραφία: theglobeandmail)

Σε διαπραγματεύσεις για τη συγχώνευσή τους βρίσκονται η ευρωπαϊκή εταιρεία αεροναυπηγικής EADS και η βρετανική BAE Systems, όπως ανέφεραν σήμερα σε ανακοίνωσή τους.

Η ενδεχόμενη συγχώνευση των δύο εταιρειών θα δημιουργούσε έναν κολοσσό αντίστοιχο με την αμερικανική Boeing.

Στην ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνουν τα δημοσιεύματα που ανέφεραν το ενδεχόμενο συγχώνευσης οι δύο εταιρείες σημειώνουν ότι έχουν ξεκινήσει συνομιλίες και «με μια σειρά από κυβερνήσεις» δεδομένου ότι οι δραστηριότητές τους αφορούν και «ευαίσθητα» αμυντικά θέματα. Μεταξύ άλλων διευκρινίζουν ότι συζητούν «με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Σαουδική Αραβία και την Αυστραλία».

 

Οι εταιρείες σκοπεύουν επίσης να δώσουν ορισμένες «χρυσές μετοχές» (μετοχές με αυξημένα δικαιώματα ψήφου) του νέου ομίλου στις κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας.

Η ενδεχόμενη συγχώνευσή τους θα εξαρτηθεί από τις συμφωνίες στις οποίες θα καταλήξουν ορισμένες κυβερνητικές υπηρεσίες και οι επιτροπές ανταγωνισμού, υπενθυμίζουν οι δύο εταιρείες που θα έχουν περιθώριο μέχρι τις 10 Οκτωβρίου για να ανακοινώσουν την οριστική απόφασή τους, αν δηλαδή θα προχωρήσουν στο σχέδιό τους ή αν θα το εγκαταλείψουν.

 e-typos

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: