Ελικόπτερο NH-90 του Γερμανικού Στρατού (Φωτογραφία: Wikipedia)

To πρώτο τακτικό μεταφορικό ελικόπτερο NH-90 που έχουν παραγγείλει οι Βελγικές Ένοπλες Δυνάμεις έκανε την παρθενική πτήση του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας NH Industries, κατά τη διάρκεια της πτήσης, η οποία έγινε την 18η Σεπτεμβρίου 2012, το πλήρωμα εκτέλεσε μια σειρά δοκιμών στις οποίες περιλαμβανόταν ο έλεγχος των κύριων συστημάτων του ελικοπτέρου νέας γενιάς όπως και οι κινητήρες και το σύστημα ελέγχου.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Βελγίου έχουν παραγγείλει οχτώ NH-90, τέσσερα ΤΤΗ για τις επιχειρήσεις τακτικών μεταφορών και τέσσερα NFH για ναυτικές επιχειρήσεις.

Το Βελγικό ΝΗ-90 ΤΤΗ είναι σχεδόν εφάμιλλο με το Γαλλικό ΝΗ-90 ΤΤΗ Caiman του οποίου οι παραδόσεις έχουν αρχίσει από τα τέλη του 2011.

Το ΝΗ-90 ΤΤΗ (Tactical Transport Helicopter) είναι ένα ελικόπτερο 11 τόνων που έχει διαμορφωθεί για να εκτελεί κυρίως αποστολές τακτικών μεταφορών σε κάθε περιβάλλον μέρα και νύχτα. Διαθέτει κινητήρες RTM322 Rolls-Royce/Turbomeca.

Το πρόγραμμα του δικινητήριου μεσαίου μεγέθους ελικοπτέρου ΝΗ-90 διοικείται από την κοινοπραξία NHIndustries, η εταιρεία ανήκει στη Eurocopter (62,5%), AgustaWestland (32%) και Sork Fokker (5,5%).

Οι χώρες που έχουν παραγγείλει το ελικόπτερο ΝΗ-90 είναι οι παρακάτω: Βέλγιο, Ισπανία, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Ομάν, Ελλάδα, Σουηδία, Νορβηγία, Φιλανδία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: