Επιθετικά ελικόπτερα Apache AH-64D του Στρατού των ΗΠΑ, επιστρέφουν, μετά την αποστολή τους, στη βάση Taji στο Ιράκ. (Φωτογραφία: US Army)

Η Υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), Χίλαρι Κλίντον, αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν την ενδεχόμενη πώληση οχτώ επιθετικών ελικοπτέρων AH-64D Απατσι στη Ινδονησία.

Η πιθανή πώληση ανακοινώθηκε κατα τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου μεταξύ της Κλίντον και του Ινδονήσιου ομόλογου της, Rade Natalegawa, στη Ουάσιγκτον την 20η Σεπτεμβρίου 2012.

Η συμφωνία ολοκληρώθηκε μεταξύ της Ομάδας Εργασειας Ασφαλείας του προγράμματος «Εκτενούς Εταιρικής Σχέσης» ΗΠΑ-Ινδονησίας, το οποίο είναι μέρος ενός διευρυμένου προγράμματος εκσυχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδονησίας και αυξάνει τον ενεργό ρόλο της χώρας στην περιοχή και την παγκόσμια ασφάλεια. Μέρος του προγράμματος περιλαμβάνει την παράδοση μαχητικών αεροπλάνων F-16 και την απόκτηση πυραύλων Maverick μαζί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό.

Η συμφωνία θα κάνει την Ινδονησία την τρίτη χώρα της Άπω Ανατολής που θα αποκτήσει το επιθετικό ελικόπτερο Απατσι, μαζί με τη Σιγκαπούρη και την Ιαπωνία.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: