Ετήσια σύσκεψη λέσχης Leopard (Φωτογραφία: ΓΕΣ)

Τo Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) ανακοίνωσε πως την εβδομάδα 17 με 21 Σεπτεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Royal Olympic, η ετήσια σύσκεψη της Ομάδος Εργασίας – Ανάπτυξης Μαχητικής Ισχύος (Combat Development Working Group – CDWG) της Λέσχης Χρηστών Αρμάτων LEOPARD Ι & ΙΙ (LEOBEN). Συμμετείχαν συνολικά 27 σύνεδροι από 11 χώρες: Γερμανία, η οποία προεδρεύει της Λέσχης, Ελλάδα, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Καναδάς, Νορβηγία, Πολωνία, Σουηδία, Φιλανδία και Χιλή. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκαν, οι τρόποι ανάπτυξης της μαχητικής ισχύος του αρματικού δυναμικού των χωρών μελών, μέσω των υπαρχόντων καθώς και νέων αμυντικών προγραμμάτων της πολεμικής βιομηχανίας.

Φωτογραφία από την επίσκεψη της λέσχης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) στον Αυλώνα (Φωτογραφία: ΓΕΣ)

Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από εγχώριες και ξένες εταιρείες επάνω σε αμυντικά προγράμματα που έχουν αναπτυχθεί και αφορούν τα άρματα LEOPARD. Οι εργασίες της σύσκεψης ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012. Η επόμενη σύσκεψη της Ομάδας Εργασίας θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο 2013 στο Κεμπέκ του Καναδά.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: