Το ανιχνευτικό ελικόπτερο AAS-72Χ+ (Φωτογραφία: aviationnews)

H EADS Βορείου Αμερικής ανακοίνωσε την 26η Σεπτεμβρίου ότι έχει ξεκινήσει τις εθελοντικές πτήσεις επίδειξεως (VFD) για το πρόγραμμα του  Ιπτάμενου Οπλισμένου Ανιχνευτικού του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ). Στις πτήσεις συμμετείχαν δύο ελικόπτερα τα οποία πέταξαν σε μεγάλο ύψος και επέδειξαν τις δυνατότητες του ελικοπτέρου AAS-72X+ .

Το AAS-72X+ είναι η οπλισμένη έκδοση του ελικοπτέρου γενικής χρήσης UH-72A που διαθέτει ο Στρατός των ΗΠΑ. Το ελικόπτερο πρόκειται να κατασκευαστεί στην μονάδα της American Eurocopter, μαζί με την Lockheed Μartin η οποία παρέχει τον υπολογιστή αποστολής και την ενσωμάτωση του εξοπλισμού αποστολής.

 

Σύμφωνα με την EADS North America, το AAS-72X+ είναι οικονομικά ανταγωνιστικό σε σχέση με τις σχεδιαζόμενες αναβαθμίσεις για το ελικόπτερο, εποχής Βιετνάμ, OH-58 Kiowa Warrior, και μπορεί να εξοπλίσει τις στρατιωτικές μονάδες μέχρι το 2016. Η εταιρεία έχει πει ότι το ελικόπτερο μπορεί να κατασκευαστεί στις ίδιες εγκαταστάσεις με το UH-72A Lakota του Στρατού των ΗΠΑ, εκ των οποίων 240 έχουν παραδοθεί από την EADS.

Μέχρι στιγμής έχουν αναπτυχθεί, δοκιμαστεί και πετάξει τρία ελικόπτερα τεχνική επίδειξης (TDA) AAS-72X χρησιμοποιώντας μόνο τα τεχνολογικά επιτεύγματα της εταιρείας.Τις επόμενες δύο εβδομάδες πιλότοι δοκιμών της εταιρείας θα πετάξουν στην VFD με ενα AAS-72X, όπως επίσης και ενα ελικόπτερο EC145 T2, το οποίο ελικόπτερο θα δείχνει τις βελτιώσεις των επιδόσεων που προσφέρει η διαμόρφωση AAS-72x+.

Το EC145 T2 μοιράζεται την ίδια άτρακτο με το UH-72A και το AAS-72X, αλλά ενσωματώσει τους κινητήρες Turbomeca Arriel 2E, αναβαθμισμένο κιβώτιο ταχυτήτων και γυάλινο πιλοτήριο Helionix.

Η εταιρεία πιστεύει ότι αυτά τα στοιχεία του AAS-72X+ θα προσφέρουν στον στρατό των ΗΠΑ μεγαλύτερη ισχύ, αυτονομία, αντοχή και ωφέλιμο φορτίο σε ύψος 6000 ποδών και 95 βαθμούς υγρασία, γνωστή και ως κατάσταση «6Κ/95 high/hot» – το πιο απαιτητικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις  ελικοπτέρων.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: