Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του πρώτου αναβαθμισμένου ανθυποβρυχιακού ελικοπτέρου Merlin Mk2 (φωτογραφία: thisiscornwall)

Το νέο αναβαθμισμένο ελικόπτερο ανθυποβρυχιακού πολέμου Merlin Mk2 του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού έχει πραγματοποιήσει τις πρώτες αποστολές απο πλοίο.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, μέλη της ομάδας δοκίμων του προγράμματος διατήρησης του ελικοπτέρου Merlin (MCSP) έχουν εγκατασταθεί στο ελαφρύ αεροπλανοφόρο HMS Illustrious για να πραγματοποιήσουν πτήσεις αξιολόγησης με το δοκιμαστικό ελικόπτερο Merlin Mk2 ΖΗ86.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από την Lockheed Martin (LM) την 27η Σεπτεμβρίου 2012, οι δοκιμές είχαν ως στόχο την αξιολόγηση της απόδοσης του νέου εξοπλισμού πλοήγησης, συμπεριλαμβανομένου και του νέου ενσωματωμένου Παγκόσμιου Συστήματος Εντοπισμού Θέσης (GPS) και του Αδρανειακού Συστήματος Πλοήγησης (EGI) στη θάλασσα – ένα περιβάλλον όπου αυτός ο εξοπλισμός δεν είχε δοκιμαστεί ποτέ ξανά.

 

Η πρώτη προσνηώση στο κατάστρωμα του Illustrious έγινε την 3η Σεπτεμβρίου και μία σειρά από 10 αποστολές έγιναν κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων, καθώς το πλοίο έπλεε μεταξύ Πλύμουθ και τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με την LM, σε κάθε μία από τις εξόδους, το ελικόπτερο πέταξε με συγκεκριμένο προφίλ δοκιμών.

Η ανακοίνωση προσθέτει: «Τα πληρώματα χρησιμοποίησαν επίσης τα Ηλεκτρονικά Συστήματα Πτήσης όπως και το Συστήματα Αποστολής για να διαχειριστεί τα κρίσιμα σημεία της αποστολής όπως τη θέση του πλοίου και χρησιμοποιώντας τα ενσωματωμένα βοηθήματα προσέγγισης καθοδήγησαν το ελικόπτερο με ασφάλεια πίσω στο πλοίο.»

Εντός του προγράμματος MCSP αξίας 850 λιρών Αγγλίας, 30 από τα 38 ελικόπτερα Merlin Mk1 του Ναυτικού Στόλου (FAA) πρόκειται να αναβαθμιστούν στο πρότυπο Mk2. To πρώτο ελικόπτερο αναμένεται να αναλάβει υπηρεσία κατά το 2013 και θα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στα τέλη του 2014.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: