Τουρκικό RF-4 (Φωτογραφία: dailyairforce)

Τα πτώματα των δύο Τούρκων πιλότων που πιστεύεται ότι έιχαν χαθεί όταν η Συρία κατέρριψε το μαχητικό τους αεροπλάνο την 22η Ιουνίου 2012, στην πραγματικότητα έχουν διασωθεί, ανακρίθηκαν και δολοφονήθηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο DEBKAfile το οποίο την 29η Σεπτεμβρίου επικαλείται δημοσίευση του Σαουδαραβικού ειδησεογραφικού σταθμού Al Arabiya ο οποίος εμφάνισε μυστικά έγγραφα σχετικά με την δολοφονία των πιλότων.

Τα έγγραφα αναφέρουν ότι το μαχητικό καταρρίφθηκε «σε συνεργασία με την Ρωσική Ναυτική Βάση στην Ταρτούς«. Το πρώτο σχέδιο ήταν να παραδοθούν οι δύο πιλότοι στη Χεσμπολάχ. Αλλά «ακολουθώντας τις πληροφορίες και τις οδηγίες από Ρώσους αξιωματούχους …αποφασίστηκε να τους εξολοθρεύσουν και να αφήσουν τα πτώματα κοντά στο σημείο της συντριβής» Τα έγγραφα αποκτήθηκαν με την συμμετοχή των μελών της Συριακής αντιπολίτευσης και δεν έχει εξακριβωθεί η αυθεντικότητα τους από κάποιο ανεξάρτητο φορέα.

Το DEBKAfile λέει πως ακόμα και στην περίπτωση που τα έγγραφα είναι αυθεντικά, η δημοσιοποιήση τους φαίνεται να παρουσιάζει μία προσπάθεια πρόκλησης της Τουρκίας σε άμεση δράση εναντίον του καθεστώτος του Ασσάντ, αλλά και να εκθέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις των Αραβικών χωρών με την Μόσχα. Είναι αμφίβολο αν η Άγκυρα θα εμπλακεί περισσότερο στη συριακή σύγκρουση εφόσον ο Πρόεδρος Μπαρακ Ομπάμα παραμένει στο περιθώριο.

Αντίγραφο της Προεδρική διαταγής για την δολοφονία με «φυσικό τρόπο» των δύο Τούρκων πιλότων (Φωτογραφία: Al Arabiya)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: