Στρατιώτες των ΗΠΑ εκπαιδεύονται χρησιμοποιώντας ένα παντελόνι παραλλαγής ACU ως σωσίβιο (Φωτογραφία: US Army)

Ξεκινώντας από αυτόν τον μήνα, οι στρατιώτες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) θα μπορούν να προμηθευτούν την νέα φόρμα παραλλαγής «Army Combat Uniform-ACU» που θα είναι εμποτισμένη με εντομοαπωθητικό το οποίο θα βοηθήσει την καταπολέμηση των εντόμων που μεταδίδουν ασθένειες, όπως η νόσος του Lyme και ο Ιός του Νείλου.

Η νέα φόρμα παραλλαγής, ACU-P, χρησιμοποιείται ήδη από τους στρατιώτες των ΗΠΑ που υπηρετούν στο Αφγανιστάν και σε άλλες περιοχές. Το «P» σημαίνει περμεθρίνη, το εντομοαπωθητικό που έχει δοκιμαστεί εκτενώς από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), Τμήμα Γεωργίας και τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Η πολεμική εμπειρία του Στρατού των ΗΠΑ έδειξε ότι το εμποτισμένο ύφασμα με το, εγκεκριμένο από τον EPA, εντομοαπωθητικό περμεθρίνη είναι θανατηφόρο για τα έντομα και προστατεύει τον στρατιώτη από ασθένειες που μεταδίδονται από διάφορα έντομα  συμπεριλαμβανομένων ψύλλων, τσιμπούρια και κουνούπια. Έχει επίσης αποδειχθεί ασφαλές για να φορεθεί. Αυτό δεν το λέει μόνο ο Στρατός των ΗΠΑ, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστηρίζουν την χρήση των ρούχων εμποτισμένων με περμεθρίνη από άτομα που εκτίθενται σε ασθένειες μεταδιδόμενες από έντομα.

Σύμφωνα με τον Αντισυνταγματάρχη Eugene Wallace, διευθυντή της Ένδυσης του Στρατιώτη και Ατομικού εξοπλισμού, περίπου 25000 στρατιώτες των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, ρωτήθηκαν σχετικά με την αποτελεσματικότητα της νέας φόρμας παραλλαγής ACU-P, «Ογδόντα πέντε τοις εκατό είπε ότι η φόρμα λειτουργεί.»

Ο Wallace είπε οτι η ACU-P παραμένει αποτελεσματική για περίπου 50 πλύσεις με φυσιολογικό σαπούνι ή απορρυπαντικό πιάτων. Πρόσθεσε επίσης ότι το εργοστάσιο είπε να πλένονται ξεχωριστά από τα άλλα ρούχα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μελέτες για την περμεθρίνη, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του CDC, http:/cdc.gov/ και πληκτρολογήστε «permethrin» στη μηχανή αναζήτησης στη κορυφή της αρχικής σελίδας.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: