Ισραηλινό F-16 D σε φάση απογείωσης (Φωτογραφία: IAF)

Όλα τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) έχουν επιστρέψει στην υπηρεσία, μετά τις βελτιώσεις που δέχτηκαν για την επίλυση ενός τεχνικού προβλήματος που είχε υποχρεώσει πολλά από αυτά να προσγειωθούν κατά τους τελευταίους μήνες.

Περίπου πριν από τρεις μήνες, δύο μαχητικά F-16 προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Ραματ Ντειβιντ μετά από βλάβη στους κινητήρες τους. Μία εξονυχιστική έρευνα αποκάλυψε την πηγή της βλάβης: Κομμάτια της επικάλυψης της εισόδου εισαγωγής αέρα είχαν αποκολληθεί λόγω της θερμότητας και προκάλεσαν ζημιές στους κινητήρες. Μετά την ανακάλυψη, η πλειονότητα των F-16 της IAF προσγειώθηκαν και δεν συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, αν και παρέμειναν σε κατάσταση επιφυλακής.

Μέσα σε μία μέρα από την ανακάλυψη του προβλήματος, οι μηχανικοί των μοιρών ξεκίνησαν τις εργασίες επισκευών στα προσγειωμένα αεροσκάφη. Τα πληρώματα εργάστηκαν επί εικοσιτετραώρου βάσεως για να διασφαλιστεί ότι τα αεροπλάνα θα επέστρεφαν στις πτήσεις το ταχύτερο δυνατόν. Οι παλιές επικαλύψεις αφαιρέθηκαν εντελώς και αντικαταστάθηκαν με σκοπό να διασφαλιστεί η ορθή λειτουργία των κινητήρων. Μετά από εκτενείς δοκιμές, τα μαχητικά επανασυναρμολογήθηκαν με νέα και πιο ανθεκτική επικάλυψη.

Μέχρι τώρα, όλα τα F-16 της IAF έχουν επιστρέψει στις πτήσεις με πλήρεις επιχειρησιακές ικανότητες.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: