Στρατιώτης των ΗΠΑ οδηγεί ενα Bradley πάνω από μία φορητή γέφυρα κοντά στο Al Awad, στο Ιράκ. (Φωτογραφία: US Army)

Τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) Bradley του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) πρόκειται να δεχθούν εργασίες εκσυχρονισμού.

Η εταιρεία BAE Systems με ανακοίνωση της λέει πως έχει παραλάβει σύμβαση αξίας 55 εκατομμυρίων δολαρίων για την δεύτερη φάση της Πρότασης Μηχανικών Αλλαγών (ECP2) για το εκσυχρονισμό του οχήματος μάχης Bradley.

Αυτή η σύμβαση είναι ή συνέχεια των προσπαθειών έρευνας και ανάπτυξης για την αναβάθμιση ολόκληρου του στόλου των Bradley όπως και στη βελτίωση της συνολικής επίδοσης του οχήματος του Στρατού των ΗΠΑ.

Το ΤΟΜΑ Bradley, είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά και αξιόπιστα αμυντικά συστήματα στο οπλοστάσιο του Στρατού των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την εταιρεία, η σύμβαση ECP2 προβλέπει την αναβάθμιση του κινητήρα, κιβωτίου μετάδοσης και του διανομέα ισχύος του οχήματος.

2 Σχόλια

 1. Hermes

  Ένα όχημα που πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσουμε από τις ΗΠΑ. Αυτό το όχημα θα φέρει το πεζικό στο παρόν από το 1960 που είναι κολλημένο.

  Απάντηση
  • Δούκας Γαϊτατζής

   Αυτό είναι αλήθεια.
   Το πεζικό με τα «εποχής Βιετναμ» ερπυστριοφόρα Μ133 δεν μπορεί να συνεργαστεί με τα τεθωρακισμένα Leo 2 των 1500 ίππων.
   Δεδομένης της συνεργασίας των δύο όπλων, πρέπει ο εξοπλισμός και εκσυγχρονισμός του ενός να συμπαρασύρει και το άλλο. Αλλιώς δεν μπορείς να μιλάς για συνεργασία.

   Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: