Στη φωτογραφία τo αεροπλάνο στρατηγικών μεταφορών il 476 κατά την διάρκεια της πρώτης πτήσης (Φωτογραφία: Rian)

Η ανάγκη ανανέωσης του στόλου των στρατιωτικών μεταφορικών αεροπλάνων της Ρωσίας μεγαλώνει, κάθε χρονιά που περνά γίνεται όλο και πιο επιτακτικός ο εκσυγχρονισμός και η αντικατάσταση του γηρασμένου στόλου μεταφορικών αεροπλάνων των Ρωσικών Ένοπλων Δυνάμεων.

Ήδη, η Ρωσία έχει επισπεύσει την κατασκευή σύγχρονων μεταγωγικών αεροσκαφών (An-70), ώστε να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες αερομεταφοράς των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti (RN), οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πρόκειται να παραλάβουν το 2014 το βαρύ μεταγωγικό αεροσκάφος στρατηγικών αερομεταφορών Il-476.

Το Il-476 είναι μία σημαντικά εκσυγχρονισμένη έκδοση του Ρωσικού μεταφορικού αεροσκάφους Il-76 Candid, διαθέτοντας πλήρως ψηφιακό σύστημα ελέγχου πυρός, νέα ηλεκτρονικά πτήσης και κινητήρες PS-90A-76 με βελτιωμένο σύστημα απόδοσης καυσίμων.

Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 υπέγραψε σύμβαση αξίας περίπου 140 δισεκατομμυρίων (4 δισ. δολάρια) με την Ρωσική αεροναυπηγική εταιρεία United Aircraft Corporation (UAC) για τη αγορά 39 αεροπλάνων Il-476 μεχρι το 2020.

Το εργοστάσιο κατασκευής Aviastar-SP του Il-476 έχει έδρα τα Ουράλια. Ένα πρωτότυπο του αεροπλάνου εκτέλεσε, τον Σεπτέμβριο, την παρθενική πτήση του και πρόκειται να υποβληθεί σε ενα λεπτομερές πρόγραμμα δοκιμών για ακόμα ένα έτος.

Ο Ρωσικός Στρατός δεν έχει παραλάβει νέο μεταφορικό αεροπλάνο τα τελευταία 20 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του RN, αυτή τη στιγμή βρίσκονται περισσότερα από 300 μεταφορικά αεροπλάνα σε υπηρεσία στη Ρωσικη Πολεμική Αεροπορία, συμπεριλαμβανομένων των αεροπλάνων An-12 Cub, An-72 Coaler, An-22 Cock, An-124 Condor και Il-76 Candid. Τα περισσότερα από αυτά έχουν εισέλθει σε υπηρεσία τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 και θεωρούνται ξεπερασμένα από τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και ηχορύπανσης.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: