Ναυάγησαν οι συνομιλίες για τη συγχώνευση των εξοπλιστικών και αεροπορικών βιομηχανιών EADS και BAE (Φωτογραφία: cnn)

Μετά τις ανακοινώσεις που έκαναν οι εταιρείες BAE Systems και EADS την 12η Σεπτεμβρίου 2012 σχετικά με την πιθανή συγχώνευση των εταιρειών, σήμερα και οι δύο ανακοίνωσαν πως έχουν αποφασίσει να τερματίσουν τις συζητήσεις τους.

Οι συζητήσεις με τις ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις δεν είχαν φθάσει σε ένα σημείο όπου και οι δύο εταιρείες θα μπορούσαν να διαπιστώσουν πλήρως τα οφέλη και τις επιχειρησιακές λεπτομέρειες αυτής της συγχώνευσης.

 

Σύμφωνα με το δικτυακό τόπο του Skai.gr ο οποίος επικαλείται πληροφορίες του περιοδικού DER SPIEGEL αφορμή για τη διακοπή των συνομιλιών αποτέλεσε η εμμονή της Γερμανίας να μεταφερθεί η έδρα της νέας βιομηχανίας στο Μόναχο. Εκπρόσωποι της Γαλλίας και της Βρετανίας φάνηκαν εξοργισμένοι από τη συγκεκριμένη απαίτηση του Βερολίνου.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ΒΒC σημείο τριβής αποτέλεσε και το αίτημα Γερμανών και Γάλλων να σταματήσουν οι προνομιούχες σχέσεις που διατηρούσε η ΒΑΕ με το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Οι εταιρείες BAE Systems και EADS είναι, ωστόσο, πεπεισμένες ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν ενα δυνατό χαρτοφυλάκιο στους μετόχους τους.

 

 

 

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: