Ελικόπτερο CH-47F Chinook των ΗΠΑ κατά την διάρκεια εκπαίδευσης στη αποβίβαση στρατιωτών χωρίς την προσγείωση του ελικοπτέρου (Φωτογραφία: Wikipedia)

Την 8η Οκτωβρίου 2012 στη αεροπορική βάση Gilze-Rijen, ο Ολλανδικός Οργανισμός Αμυντικού Υλικού (Defensie Materieel Organisatie-DMO) παρέδωσε τα πρώτα δύο μεταφορικά ελικόπτερα CH-47F Chinook στην Ολλανδική Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RNLAF).

Συνολικά έξι ελικόπτερα ελικόπτερα CH-47D Chinook θα ενισχύσουν τα έντεκα ελικόπτερα του 298ου σμήνους. Εφτά ελικόπτερα CH-147C Chinook αποκτήθηκαν από τον Καναδά το 1993 καθώς ο στόλος εκσυγχρονίστηκε από την Boeing στο πρότυπο CH-47D Chinook και αποκτήθηκαν επιπλέον έξι νέα ελικόπτερα. Δύο μονάδες συνετρίβησαν.

Τα Ολλανδικά ελικόπτερα CH-47F Chinook περιλαμβάνουν περιλαμβάνουν πολλά νέα εξαρτήματα όπως σύστημα θερμικής απεικόνισης, ένα νέο συνδυασμό χρωμάτων (γκρι αντί για πράσινο), άτρακτο εύκολη στη συντήρηση, βελτιωμένα περιεχόμενα πιλοτηρίου, μεταξύ των άλλων, ενα ψηφιακό αυτόματο σύστημα πτήσης. πέντε θέσεις για σκοινιά Fast-rope και ενα ενσωματωμένο σύστημα αυτοπροστασίας.

Τρία ελικόπτερα CH-47D Chinook είναι σταθμευμένα στην βάση του αμερικάνικου στρατού Fort Hood για εκπαιδευτικούς λόγους.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: