Ιρλανδικό ελικόπτερο AW139 (Φωτογραφία: milavia)

Η Ναυτική Διοίκηση της Σουηδίας (Sjöfartsverket) ανακοίνωσε πως έχει υπογράψει συμφωνία για την αγορά εφτά ελικοπτέρων AgustaWestland AW139 για αποστολές ερευνάς και διάσωσης (SAR).

Τα νέα ελικόπτερα πρόκειται να αντικαταστήσουν τα Sikorsky S-76 τα οποία κληρονόμησε η Sjöfartsverket μετά την κρατικοποίηση της ιδιωτικής εταιρείας Norrlandsflyg από τη Σουηδική κυβέρνηση, η οποία χρησιμοποιούσε τα ελικόπτερα σε αποστολές SAR και αέροδιακομιδων για λογαριασμό της διοίκησης Sjöfartsverket .

Τα ελικόπτερα είναι στην υπηρεσία ενός νέου κρατικού οργανισμού της SMA Helicopter Rescue.

Η χρήση των ελικοπτέρων θα γίνει για θαλάσσιας επιχειρήσεις και πάνω από την ξηρά και θα σταθμεύουν σε πέντε σταθμούς σε όλη την Σουηδία.

Η παραγγελία έρχεται ως ένα πλήγμα για την Sikorsky. Το 2008, η Norrlandsflyg παρήγγειλε έξι ελικόπτερα S-76D, αλλά η καθυστερημένη άφιξη των ελικοπτέρων και στη συνέχεια, οι οικονομικές δυσκολίες της επιχείρησης είχαν ως αποτέλεσμα την ακύρωση της παραγγελίας και η Sjöfartsverket Helicopter Rescue να αγοράσει αντί αυτών, το AW139.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: