Το Don-2N είναι ενα στατικό πολυλειτουργικό ραντάρ με έδρα στα προάστια της Μόσχας. Το ραντάρ έχει σχήμα τετράεδρης κομμένης πυραμίδας με 33 μέτρα ύψος. Έχει μήκος 130 μέτρων στην βάση, και 90 μ. στην οροφή. (Πηγή: ria)

Η διοίκηση αεροδιαστημικών δυνάμεων (ADF) των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έχει δοκιμάσει με επιτυχία τον βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς στο πεδίο βολής Sary Shagan στο Καζακστάν.

Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο Lenta.ru ο οποίος επικαλείται δήλωση του εκπρόσωπου τύπου του ρωσικού υπουργείου άμυνας στην ADF, Συνταγματάρχη Alexey Zolotukhin, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε την 12:01 ώρα Μόσχας. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε με σκοπό να επιβεβαιωθούν τα χαρακτηριστικά του αντιβαλλιστικού πυραύλου που χρησιμοποιείται από το Ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα. Ο πύραυλος πέτυχε το στόχο του στο καθορισμένο χρονικό διάστημα.

Ο εκπρόσωπος τύπου δεν διευκρίνισε την ονομασία του πυραύλου. Η δοκιμή του πυραύλου 53T6 έγινε το Δεκέμβριο του 2011 στο πεδίο βολής Sary Shagan. Ο πύραυλος 53Τ6 είναι τμήμα του αντιπυραυλικού συστήματος A-135 «Amur» που είναι εγκατεστημένο στα προάστια της Μόσχας. Ο Α-135 περιλαμβάνει ενα ραντάρ Don-2N, 68 αντιβαλλιστικούς πυραύλους (53T6) και 32 πυραύλους (51Τ6).

O πύραυλος 53Τ6 μπορεί να πλήξει στόχους σε απόσταση 80 και ύψος 30 χιλ.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: