Τουρκικά οχήματα Cobra. (Turkish_Army/Flickr)

Η τουρκική εταιρεία ειδικών οχημάτων Otokar ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την κατασκευή του ελαφριού τροχοφόρου οχήματος Cobra στο Καζακστάν.

Η εταιρεία του ομίλου Koç υπεγραψε σύμφωνο συνεργασίας την 12η Οκτώβριου 2012 με την εταιρεία Kazakhstan Engineering για την παραγωγή ενός αγνώστου αριθμού οχημάτων 4Χ4. Η συμφωνία περιγράφει την δημιουργία μίας κοινοπραξίας όπου η Otokar θα παρέχει την μεταφορά τεχνογνωσίας για την εγχώρια κατασκευή.

Το αμφίβιο όχημα Cobra είναι διαθέσιμο σ’ένα μεγάλο εύρος εκδόσεων συμπεριλαμβανομένων μεταφοράς οπλισμού, όχημα αναγνωρίσεως, σημείο διοίκησης, περιπολικό εσωτερικής ασφάλειας, όχημα μεταφοράς προσωπικού και ασθενοφόρο. Μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με θωρακισμένο πύργο για πολυβόλο ή αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων, αντιαρματικούς η εδάφους – αέρος πυραύλους, αυτόματο πυροβόλο 20 χιλιοστών ή τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού εξοπλισμένο με μικρού διαμετρήματος όπλο.

Αυτή τη στιγμή είναι σε υπηρεσία στο στρατό της Τουρκίας, Καζακστάν, Σλοβενίας, Νιγηρίας και Αλγερίας.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: