Φωτογραφία από την πρώτη πτήση του Watchkeeper στο Ηνωμένο Βασίλειο (Φωτογραφία: UK MoD)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γαλλικής Πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο την 8η Νοεμβρίου 2012, η Γαλλική υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών DGA (Direction Generale de l’Armement) σε συνεργασία με την αντίστοιχή Βρετανική υπηρεσία αμυντικού εξοπλισμού DE&S (Defence Equipment and Support) ξεκίνησαν την 22η Οκτωβρίου την από κοινού αξιολόγηση για λογαριασμό της Γαλλίας του μη επανδρωμένου αεροπλάνου (ΜΕΑ-UAV) Watchkeeper. H Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο όπως προβλέπεται από τη Συνθήκη Lancaster House συνεχίζουν τη συνεργασία στα ΜΕΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρεσβείας, η αξιολόγηση του Βρετανικού ΜΕΑ Watchkeeper από τον Γαλλικό Στρατό θα επιτρέψει στις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις να καθορίσουν τους όρους της στενής επιχειρησιακής συνεργασίας.

Η αξιολόγηση θα ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2012 με την αρχική εκπαίδευση των Γάλλων χειριστών. Οι δοκιμαστικές πτήσεις θα διεξαχθούν στην αεροπορική βάση Istres εντός του 2013.

Η σύμβαση ανατέθηκε από την DE&S στην εταιρεία Thales UK στην οποία περιλαμβάνεται εκπαίδευση των Γάλλων χειριστών και υποστήριξη για την περίοδο των δοκιμαστικών πτήσεων, στην οποία είναι η μεταφορά, διοικητική υποστήριξη και συντήρηση.

Το Watchkeeper είναι ένα τακτικό ΜΕΑ το οποίο έχει σχεδιαστεί για αποστολές έχοντας ως στόχους επίγειες δυνάμεις και έχει αγοραστεί από το Βρετανικό υπουργείο άμυνας το 2005.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: