Άσκηση Χειρισμού Κρίσεων CMX-12 (Φωτογραφία: ΓΕΕΘΑ)

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ανακοίνωσε πως από την 12η έως την 16η Νοεμβρίου 2012 θα διεξάγεται η Άσκηση Χειρισμού Κρίσεων (Crisis Management Exercise) του ΝΑΤΟ, με την ονομασία «CMX-12», η οποία διεξάγεται σε ετήσια βάση από το 1992, με σκοπό την εξάσκηση του προσωπικού (στρατιωτικού/πολιτικού) σε διαδικασίες διαχείρισης κρίσεων, σε στρατηγικό επίπεδο.

Οι συμμετέχοντες θα ασκηθούν στην εξάσκηση επί των διαβουλεύσεων και της συλλογικής σύλληψης αποφάσεων της Συμμαχίας, σε στρατηγικό πολιτικο-στρατιωτικό επίπεδο, σε περίπτωση αντιμετώπισης απειλής από διασπορά Όπλων Μαζικής Καταστροφής, ΡΒΧ πολέμου και Κυβερνοπολέμου.

Στην άσκηση συμμετέχουν τα Κράτη-Μέλη του ΝΑΤΟ, με έδρες τις πρωτεύουσες των χωρών τους, οι Στρατηγικές Διοικήσεις του ΝΑΤΟ (SHAPE, SACT), τα ΝΑΤΟικά Στρατηγεία (IS, IMS), καθώς και μη Κράτη-Μέλη (Σουηδία, Φινλανδία) και διεθνείς Οργανισμοί, χωρίς ανάπτυξη δυνάμεων.

Σε εθνικό επίπεδο, πέραν του προσωπικού του ΓΕΕΘΑ και των τριών Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των ΕΔ, στην άσκηση συμμετέχουν και :

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Υπουργείο Υγείας

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (ΕΛΑΣ, ΠΣ, ΕΥΠ, ΓΓΠΠ)

Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου

Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: