Φωτογραφία στρατιώτη με τον εξωσκελετό HULC (Φωτογραφία: Lockheed Martin)

Τα πεζοπόρα τμήματα στρατιωτών συχνά μεταφέρουν φόρτο μάχης ο οποίος αυξάνει την πίεση που δέχεται το σώμα και οδηγεί σε δυνητικούς τραυματισμούς. Με τον εξωσκελετό HULC «Human Universal Load Carrier,» τα μεγάλου βάρους των φορτία μάχης μεταφέρονται με την χρήση ενισχυμένων ποδιών από τιτάνιο χωρίς την απώλεια κινητικότητας.

Το σύστημα HULC είναι ένας εντελώς αποσπώμενος, υδραυλικός ανθρωπομορφικός εξωσκελετός ο οποίος παρέχει στους χρήστες την δυνατότητα να μεταφέρουν βάρη μεγαλύτερα από 100 κιλά για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε όλα τους τύπους εδαφών. Ο ευέλικτος σχεδιασμός του επιτρέπει την κίνηση με λυγισμένα τα πόδια και μ’ έρπυση.

Ένας ενσωματωμένος υπολογιστής εξασφαλίζει ότι ο εξωσκελετός κινείται σε αρμονία με τον άνθρωπο. Η σπονδυλωτή κατασκευή του HULC επιτρέπει την αλλαγή τμημάτων του εντός του πεδίου μάχης. Επιπλέον, ο μοναδικός σχεδιασμός εξοικονόμησης ενέργειας δίνει την δυνατότητα στον χρήστη του συστήματος να το λειτουργεί με την ηλεκτρική τάση των συσσωρευτών σε μεγάλες αποστολές. Όταν η τάση του συσσωρευτή πέσει, το σύστημα HULC συνεχίζει να υποστηρίζει το φορτίο και δεν περιορίζει την κινητικότητα. Το HULC μπορεί επίσης να υποστηρίξει το μέγιστο φορτίο χωρίς την χρήση ηλεκτρικού ρεύματος.

Η Lockheed Martin έρευνα επίσης τον σχεδιασμό εξωσκελετού για βιομηχανική χρήση και ενός μεγάλου εύρους ειδικές συσκευές για στρατιωτικές αποστολές .

Ο εξωσκελετός έχει αποσταλεί ήδη στα στρατεύματα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) που επιχειρούν στο Αφγανιστάν.

Δείτε το διαφημιστικό βίντεο του HULC

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=y1CeBOWm67A]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: