Ξεκίνησε η Άσκηση Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ, με την ονομασία «CYBER COALITION 12» (Εικόνα: defensetech)

To Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) ανακοίνωσε πως από την 13 έως την 16 Νοεμβρίου 2012 διεξάγεται η Άσκηση Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ, με την ονομασία «CYBER COALITION 12», η οποία διεξάγεται σε ετήσια βάση από το 2008.

Σκοπός της άσκησης είναι η εξάσκηση στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, στις τεχνικές διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα (στρατηγικό-επιχειρησιακό-τακτικό) καθώς και η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των Κρατών-Μελών του ΝΑΤΟ σε θέματα Κυβερνοάμυνας.

Σε εθνικό επίπεδο, στην άσκηση συμμετέχει η Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας (ΔΙΚΥΒ) του ΓΕΕΘΑ καθώς και επιτελείς των Διευθύνσεων Πληροφορικής των Γενικών Επιτελείων καθώς και λοιποί δημόσιοι (ΕΥΠ, Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) και ακαδημαϊκοί φορείς από τις έδρες τους, μέσω συστήματος μεταφοράς εικόνας σε πραγματικό χρόνο.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: