Τουρκικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-38 (Zafer Buna-Flickr)

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) την 14 Νοεμβρίου 2012, το τουρκικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-38 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσεως στις 9:52 το πρωί, πέταξε πάνω από το νοτιοανατολικό άκρο της Λέσβου, σε ύψος 15.000 ποδιών από τις 9:54 έως τις 9:56 και εξήλθε του FIR Αθηνών στις 9:58.


Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο capital.gr είναι η τρίτη φορά φέτος που τουρκικά αεροσκάφη υπερίπτανται ελληνικού εδάφους. Στις 9 Ιανουαρίου τουρκικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από τη Ρω, σε ύψος μόλις 200 ποδιών και στις 15 Φεβρουαρίου 2 τουρκικά μαχητικά είχαν πετάξει πάνω από το Αγαθονήσι, σε ύψος 3.700 ποδιών.

Συνολικά, στο FIR Αθηνών εισήλθαν 7 τουρκικά αεροσκάφη. Καταγράφηκαν 7 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 5 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στην περιοχή του βόρειου – από την τετράδα των μαχητικών, του κεντρικού, από το εκπαιδευτικό Τ-38- και νοτιοανατολικού Αιγαίου από δύο CN-235.

Δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα. Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: