Ελικόπτερο του Στρατού των ΗΠΑ UH-72A Lakota (Φωτογραφία: U.S. Army)

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) έχει αναθέσει στην EADS North America μια σύμβαση αξίας 181,8 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά 34 επιπλέον ελαφρών επιθετικών ελικοπτέρων UH-72A Lakota, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό ελικοπτέρων που έχει παραγγείλει μέχρι στιγμής στο 312. Ο Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει συνολικά 347 ελικόπτερα μέχρι το 2016. 243 ελικόπτερα έχουν ήδη παραδοθεί.

Είκοσι τέσσερα ελικόπτερα της παραπάνω σύμβασης θα εξοπλιστούν με το πακέτο εξοπλισμού ασφάλειας και υποστήριξης αποστολής, ο οποίος αγοράστηκε με διαφορετική σύμβαση. Ο εξοπλισμός αυτός θα διευρύνει τις δυνατότητες του ελικοπτέρου για αποστολές που θα κυμαίνονται από αντιμετώπιση καταστροφών μέχρι επιχειρήσεις φύλαξης συνόρων. Διαθέτει ψηφιακό κινούμενο χάρτη, ήλεκτρο-οπτικο σύστημα σκόπευσης, δυνατότητα ψηφιακής καταγραφής εικόνας και ενα μεγάλου βεληνεκούς προβολέα.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: