Αεροσκάφη F-22 πετούν σε σχηματισμό κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής (Φωτογραφία: USAF)

Η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (USAF) επιβεβαίωσε την πτώση ενός μαχητικού αεροσκάφους F-22 Raptor καθώς επέστρεφε στην Αεροπορική Βάση της USAF στη Φλόριντα την 15 Νοεμβρίου και 15:30 τοπική ώρα.

Σύμφωνα με τον διαδικτυακό τόπο FlightGlobal.com ο πιλότος έκανε χρήση του εκτοξευόμενου καθίσματος και εγκατάλειψε έγκαιρα το αεροσκάφος, και μεταφέρθηκε από ιατρικό προσωπικό στη βάση όπου εξετάστηκε για τυχόν τραυματισμούς. H Tyndall είναι βάση εκπαιδεύσεως των μαχητικών F-22. Σύμφωνα με την USAF o πιλότος δεν ήταν εκπαιδευόμενος.

Αυτή είναι η πρώτη συντριβή από το θανατηφόρο περιστατικό του Νοέμβριου του 2010 στο οποίο σκοτώθηκε ο Σμηναγός Jeff Haney το οποίο οδήγησε σε μία σειρά ερευνών και απαγορεύσεων πτήσεων σχετικά με τις δυσλειτουργίες και τις βλάβες που εμφανίστηκαν στο σύστημα οξυγόνου του μαχητικού.

Μέχρι την πτώση στο Tyndall, ο στόλος των F-22 είχε ολοκληρώσει 21000 εξόδους χωρίς την απώλεια αεροσκάφους. Η USAF είχε σχεδόν αποσύρει όλους τους επιχειρησιακούς περιορισμούς που είχαν επιβληθεί μετά την πτώση του Νοεμβρίου του 2010, με την εξαίρεση το μέγιστο ύψος πτήσης να μην ξεπερνά τα 40000 πόδια (12200 μέτρα).

Σύμφωνα, πάντα, με το FlightGlobal.com, με την τελευταία πτώση μειώνεται ο στόλος των F-22 στο οπλοστάσιο της USAF στα 182 αεροσκάφη, με το τελευταίο να έχει παραδοθεί στις αρχές του 2012.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: