Το Βερολίνο είναι έτοιμο να στείλει πυραύλους Patriot στην Τουρκία, στα σύνορα με τη Συρία, αν το ζητήσει η Άγκυρα, σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung. Στη φωτογραφία σύστημα Patriot του Γερμανικού Στρατού (Φωτογραφία: wikipedia)

Η Γερμανία είναι έτοιμη να στείλει πυραύλους Πάτριοτ στην Τουρκία, στο πλαίσιο βοήθειας του ΝΑΤΟ, στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, όταν η Άγκυρα θα διατυπώσει επίσημο αίτημα, γράφει σήμερα η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung,

Ο γερμανικός στρατός (Bundeswehr), προβλέπει να δεσμεύσει έως και 170 στρατιώτες σε μια από τις δύο συστοιχίες των πυραύλων Πάτριοτ στην αποστολή αυτή της Συμμαχίας, διευκρινίζει η εφημερίδα αυτή της νότιας Γερμανίας.

Στο Βερολίνο, το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε σήμερα ότι είναι απαραίτητη μια εντολή του ΝΑΤΟ πριν το Βερολίνο εξετάσει μια τέτοια δέσμευση. Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημο αίτημα από την Τουρκία, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung ένα επίσημο αίτημα θα πρέπει να γίνει τη Δευτέρα από την Άγκυρα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι η Συμμαχία είναι έτοιμη να παρέχει βοήθεια στην Τουρκία, χώρα μέλος του Οργανισμού, αν η σύγκρουση στη Συρία πλησιάσει στο έδαφός της.

Η Τουρκία είχε γνωστοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι διεξάγει συνομιλίες με το ΝΑΤΟ για τους πυραύλους Πάτριοτ, χωρίς όμως να υποβάλει επίσημο αίτημα.

kathimerini.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: